2016. jan 29.

Árpagyöngyös húsgombóc sajtmártással és fűszeres zöldségekkel

írta: KonyhásNéni
Árpagyöngyös húsgombóc sajtmártással és fűszeres zöldségekkel

arpagyongyos_husgomboc.jpg

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,55 kg pulykacomb, darált**
0,20 kg árpagyöngy**
0,30 l víz**
7,00 g só**
0,13 kg KNORR Vagdalt alap - Sószegény** 
2,20 kg távol-keleti zöldség keverék**
0,90 l víz**
0,10 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** 
0,16 kg KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül** 
0,06 kg KNORR Aroma Mix Vajas - finom fűszeres fűszerkeverék zsiradékkal** 
0,05 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 

 

Elkészítés

A darált húst bekeverjük a vízzel, az előzőleg megfőzött árpagyönggyel és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
Ízesítjük sóval és a kész masszából gombócokat formázunk (a gombócok darabszáma adagonként nincs meghatározva).
A gombócokat RAMA Combi profival lefújt tepsire helyezzük és a tetejét lefújva középmeleg sútőben megsütjük.
A zöldségeket tepsire helyezzük, összeforgatjuk KNORR Vajas-finomfűszeres aroma mix-el és sütőben átsütjük
Tálaláskora a zöldségekhez és a húsgombóchoz a csomagoláson leírtak alapján elkészített, RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel dúsított, hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártást adunk.
TIPP:
Az ételt elkészíthetjük hagyományos KNORR alapokkal (vagdalt, sajtmártás) is. A gombócokat ki is főzhetjük enyhén forrásban levő vízben vagy elkészítjük kombi sütőben, párolóprogram segítségével.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

receptek zöldség árpagyöngy húsgombóc