Árpagyöngyös húsgombóc sajtmártással és fűszeres zöldségekkel
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,55 | kg | pulykacomb, darált** |
0,20 | kg | árpagyöngy** |
0,30 | l | víz** |
7,00 | g | só** |
0,13 | kg | KNORR Vagdalt alap - Sószegény** |
2,20 | kg | távol-keleti zöldség keverék** |
0,90 | l | víz** |
0,10 | l | RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** |
0,16 | kg | KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül** |
0,06 | kg | KNORR Aroma Mix Vajas - finom fűszeres fűszerkeverék zsiradékkal** |
0,05 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
Elkészítés
A darált húst bekeverjük a vízzel, az előzőleg megfőzött árpagyönggyel és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
Ízesítjük sóval és a kész masszából gombócokat formázunk (a gombócok darabszáma adagonként nincs meghatározva).
A gombócokat RAMA Combi profival lefújt tepsire helyezzük és a tetejét lefújva középmeleg sútőben megsütjük.
A zöldségeket tepsire helyezzük, összeforgatjuk KNORR Vajas-finomfűszeres aroma mix-el és sütőben átsütjük
Tálaláskora a zöldségekhez és a húsgombóchoz a csomagoláson leírtak alapján elkészített, RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel dúsított, hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártást adunk.
TIPP:
Az ételt elkészíthetjük hagyományos KNORR alapokkal (vagdalt, sajtmártás) is. A gombócokat ki is főzhetjük enyhén forrásban levő vízben vagy elkészítjük kombi sütőben, párolóprogram segítségével.
Forrás: Unilever Food Solutions