2016. feb 05.

Köleses burgonyagombócleves

írta: KonyhásNéni
Köleses burgonyagombócleves

koleses_burgonyagombocleves.jpg

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,30 kg sárgarépa**
0,25 kg zeller, gumó**
0,25 kg petrezselyemgyökér**
0,05 kg köles**
0,02 kg búzaliszt (főző, rétes)**
0,02 kg petrezselyemzöld**
0,09 kg tojás (60g/darab)**
3,00 l víz**
9,00 g só**
0,10 kg KNORR Burgonyapüré pehely 2KG** 
0,04 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 
15,00 g KNORR Tyúkhúsleves alap - Sószegény** 

 

Elkészítés

A gombócokhoz az 1-2-3 KNORR Burgonyapüré pelyhet annyi hideg vízzel elkeverjük, hogy áttört burgonya állagot kapjunk.
Összegyúrjuk lisztel, tojással, a külön kifőzött kölessel és a só felével megsózzuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a darabolt zöldségeket.
Felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel és ízesítjük a sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal, valamint sóval.
Mikor a zöldségek kezdenek puhulni beletesszük a formázott gombócokat
A levest addig főzzük amíg minden összetevő puha nem lesz.
Tálaláskor a levest megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
TIPP: A főzésnél ügyeljünk arra, hogy a gombócok ne főjenek szét.
Ha a gombóc masszáját túl hígnak érezzük adjunk hozzá még egy kevés KNORR Burgonyapüré pelyhet ami felszívja a felesleges nedvességet.

forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

burgonya leves köles