Köleses burgonyagombócleves
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,30 | kg | sárgarépa** |
0,25 | kg | zeller, gumó** |
0,25 | kg | petrezselyemgyökér** |
0,05 | kg | köles** |
0,02 | kg | búzaliszt (főző, rétes)** |
0,02 | kg | petrezselyemzöld** |
0,09 | kg | tojás (60g/darab)** |
3,00 | l | víz** |
9,00 | g | só** |
0,10 | kg | KNORR Burgonyapüré pehely 2KG** |
0,04 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
15,00 | g | KNORR Tyúkhúsleves alap - Sószegény** |
Elkészítés
A gombócokhoz az 1-2-3 KNORR Burgonyapüré pelyhet annyi hideg vízzel elkeverjük, hogy áttört burgonya állagot kapjunk.
Összegyúrjuk lisztel, tojással, a külön kifőzött kölessel és a só felével megsózzuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a darabolt zöldségeket.
Felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel és ízesítjük a sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal, valamint sóval.
Mikor a zöldségek kezdenek puhulni beletesszük a formázott gombócokat
A levest addig főzzük amíg minden összetevő puha nem lesz.
Tálaláskor a levest megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
TIPP: A főzésnél ügyeljünk arra, hogy a gombócok ne főjenek szét.
Ha a gombóc masszáját túl hígnak érezzük adjunk hozzá még egy kevés KNORR Burgonyapüré pelyhet ami felszívja a felesleges nedvességet.
forrás: Unilever Food Solutions