2016. már 25.

Burgonyás csirkecsíkok paradicsommártással és kukoricás rizzsel

írta: KonyhásNéni
Burgonyás csirkecsíkok paradicsommártással és kukoricás rizzsel

burgonyas_csirkecsikok.jpeg

Készítse burgonyás bundában a csirkemellet, ízleni fog!

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,80 kg csirkemell**
0,16 kg búzaliszt (főző, rétes)**
0,04 l napraforgóolaj**
0,10 kg tojás (60g/darab)**
0,50 l víz**
0,03 kg
KNORR Burgonyapüré pehely 25 kg** 
0,70 kg rizs**
0,50 kg csemegekukorica, fagyasztott*
0,05 l napraforgóolaj**
0,01 kg petrezselyemzöld**
9,00 g só**
0,80 l víz**
15,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék**
0,20 kg KNORR Bolognai mártás alap hozzáadott só nélkül**

 

Elkészítés

 

A jól felvert egész tojásokhoz adjuk a lisztet, a KNORR Burgonyapüré-pelyhet és az olajat.
Kb. 0,5 liter vizet hozzáadva sűrű palacsintatésztát készítünk.
A csirkemelleket vastagabb csíkokra vágjuk, és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverékkel.
Lisztbe forgatjuk, belemártjuk a masszába és olajban kisütjük.
A rizst olajon átpirítjuk, majd a rizs mennyiségének megfelelő, kb kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval.
Fedő alatt kis lángon megpároljuk.
Amikor félig puha a rizs, hozzákeverjük a fagyasztott kukoricát.
Amikor elkészült fellazítjuk a rizst és hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Bolognai alapot elkeverjük vízzel és készre forraljuk.
TIPP:
A burgonyás bundát ízesíthetjük különböző fűszerezésű KNORR Primerbákkal.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

recept közétkeztetés