2017. már 16.

Kentucky csirkemell joghurtos kukoricasalátával

írta: KonyhásNéni
Kentucky csirkemell joghurtos kukoricasalátával

 

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,90 kg csirkemell**
0,15 kg kukoricapehely, classic**
0,10 kg tojás (60g/darab)**
0,07 kg búzaliszt (főző, rétes)**
0,05 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**
9,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék **
0,16 kg kukorica**
0,20 l joghurt, natúr**
0,01 kg petrezselyemzöld**
0,35 kg

GLOBUS Majonéz 4,825 kg**

 

Elkészítés

A kukoricapelyhet nagyon apróra összetörjük (nyújtófával, darálóval, kutterrel, stb).
A szeletelt csirkemellfilét fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
Lisztbe, tojásba majda tört kukoricapehelybeforgatjuk.
Az ígybepanírozott hússzeleteket RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A szeletek tetejét is lefújjuk, majd 190°C-ra előmelegített légkeveréses vagy hagyományos sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
A kukoricát megfőzzük hozzáadot sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben.
A lehűtött kukoricát összekeverjük joghurttal, GLOBUS majonézzel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
A salátát lehűtjük, majd a kisült hússzeletekkel tálaljuk.
TIPP:
A bundázáshoz alacsony cukortartalmú kukoricapelyhet használjunk, mert a magas cukortartalmúak sütés közben hajlamosak megégni.

Forrás: UnileverFoodSolutions

Szólj hozzá

receptek egészséges táplálkozás Unilever Food Solutions