2017. ápr 03.

Hamburger köleses húspogácsával és sültburgonyával

írta: KonyhásNéni
Hamburger köleses húspogácsával és sültburgonyával

 hamburger2_800x600.png

Hamburgert egészségesen? Igen! A Konyhás Néni megmutatja hogyan készül. 

A recept elkészítését megnézhetitek az alábbi videóban: videó

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
1,00 kg burgonya**
0,80 kg magos rozsos zsömle (80 g/ db)**
0,30 kg paradicsom**
0,15 kg jégsaláta**
3,00 g
0,10 kg köles
0,50 kg csirkemell
0,25 l víz
4,00 g
0,11 kg KNORR Vagdalt alap - Sószegény**
0,08 l

RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 

 

Elkészítés

 

A darált csirkemellet összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, az előzőleg megfőzött kölessel, a vízzel és a sóval.
Lapos pogácsákat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
A húsok tetejét is lefújjuk majd légkeveréses sütőben kb. 180°Cfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A burgonyákat megmossuk és héjas cikkeket vágunk.
Megsózzuk és RAMA Combi profival szintén befújva megsütjük.
Tálalás előtt az előmelegített zsemléket félbevágjuk, beletesszük a jégsalátát, a paradicsomot és a húspogácsát.
A kész hamburgereket frisssen megsütött burgonyával tálaljuk.
TIPP:
A hamburger mellé kínálhatunk GLOBUS Mustárt, Ketchupot vagy Majonézt.

 Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

burgonya csirke saláta receptek hamburger egészséges étel köles húspogácsa