2017. máj 03.

Sült csirkecombfilé erdei gombás mártással és orsó tésztával

írta: KonyhásNéni
Sült csirkecombfilé erdei gombás mártással és orsó tésztával

sultcsirkecombgombamartas_800x600.jpg

Ismerje meg könnyen elkészíthető, finom és tartalmas csirke receptünket! 

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
1,10 kg csirkecomb**
0,60 kg erdei gomba mix, fagyasztott (laskagomba, shitake gomba, nemeko gomba)**
0,05 l napraforgóolaj**
0,02 kg petrezselyemzöld**
0,01 l napraforgóolaj (tésztához)*
2,00 g só**
0,70 kg KNORR Collezione Italiana Fusili**
0,60 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém**
0,05 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**
13,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék**

 

Elkészítés

A csirkecombokat megmossuk, ha kell megtisztítjuk és daraboljuk.
A húsokat fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A combokat RAMA Combi profival befújt tepsire helyezzük.
A tetejüket is lefújva előmelegített sütőben, kb. 160 °C fokon megsütjük a húsokat.
A kiolvasztott gomba keveréket ha szükséges apróra vágjuk majd forró olajon lepirítjuk.
A gombát megsózzuk és összeforraljuk a RAMA Cremefine profi főzőkrémmel és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
Közben a KNORR Collezione Italiana Fussilit (orsótészta) előírás szerint kifőzzük vízben, leszűrjük és leolajozzuk.
A tésztával együtt forrón tálaljuk a gombamártással leöntött csirkecombot.

TIPP:
A gombamártást ízesíthetjük különböző KNORR Primerbákkal (fűszerek növényi oljaban).

Forrás: UnileverFoodsolutions

Szólj hozzá

csirke receptek gomba tészta csirkecomb petrezselyem erdei gomba