2017. máj 09.

Fűszeres zöldséges-babos-húsos ragu

írta: KonyhásNéni
Fűszeres zöldséges-babos-húsos ragu

babosragu_800x600.jpg

 Pikáns és fehérjében gazdag ragu receptet mutat be nektek a Konyhás néni! 

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,75 kg sertéshús, darált**
0,50 kg bab, száraz**
1,00 l víz**
0,06 l napraforgóolaj**
0,07 kg KNORR Chili con Carne alap** 
0,06 kg KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 

Elkészítés

A babot előző nap beáztatjuk.
A darált húst lepirítjuk a forró napraforgó olajon, majd kevés vizet többször aláöntve addig pároljuk, amíg majdnem puha lesz.
Hozzáadjuk a babot és együtt főzzük.
A KNORR Chili Con Carne alapot és a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük vízzel és ráöntjük a húsos-babos ragura.
A bab megpuhulásáig főzzük a ragut, amit forrón tálalunk.


TIPP:
A raguba tehetünk kukoricát, borsót, répát, stb., is.
Az ételtelkészíthetjük csak a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal is, így nem lesz még enyhén csípős se.

Forrás: UnileverFoodsolutions  

Szólj hozzá

receptek sertés bab chili zöldségek chili con carne darált hús száraz bab