Gombás rakott brokkoli sertéshússal
Ma egy kiadós főétel receptjét mutatja be a Konyhás néni, érdemes kipróbálni!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
2,00 | kg | brokkoli** |
0,60 | kg | sertéshús, darált** |
0,30 | kg | gomba, csiperke** |
0,25 | kg | joghurt, natúr** |
0,20 | kg | rizs, barna** |
0,07 | kg | vöröshagyma** |
0,05 | l | napraforgóolaj** |
7,00 | g | só** |
0,13 | kg | KNORR Vagdalt alap - Sószegény** |
0,70 | l | víz |
0,01 | kg | petrezselyemzöld** |
0,04 | kg | KNORR Zellerkrémleves hozzáadott só nélkül** |
0,02 | kg | KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő** |
Elkészítés
A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a darált sertéshúst. A húst a hagymával együtt pirítjuk és ízesítjük sóval.
Kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk a húst.
A megmosott cikkekre vágott gombát is hozzáadjuk majd a megfőzött barnarizst hozzákeverjük a húshoz.
A rizses húshoz adjuk a kevés hideg vízzel elkevert sószegény KNORR Vagdaltalapot.
Az apró rózsákra szedett brokkolit leforrázzuk és a felét tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk.
Ráhalmozzuk a húsos masszát, majd befedjük a maradék brokkolival.
A rakott brokkoli tetejére öntjük a joghurtot és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Amíg az étel sül, elkészítjük a mártást.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Zellerkrémleves-alapot, a KNORR Kukoricakeményítőt és a megfelelő mennyíségű vizet elkeverjük és felforraljuk.
A mártáshoz a főzés legvégén hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet.
A rakott brokkolit a mártással együtt forrón tálaljuk.
TIPP:
Az rizses-húsos tölteléket ízesíthetjük akár sószegény KNORR Füstölthús alapízzel is.
Forrás: UnileveFoodsolutions