2017. jún 02.

Gombás rakott brokkoli sertéshússal

írta: KonyhásNéni
Gombás rakott brokkoli sertéshússal

gombasbrokkoli_800x600.jpg

Ma egy kiadós főétel receptjét mutatja be a Konyhás néni, érdemes kipróbálni!  

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
2,00 kg brokkoli**
0,60 kg sertéshús, darált**
0,30 kg gomba, csiperke**
0,25 kg joghurt, natúr**
0,20 kg rizs, barna**
0,07 kg vöröshagyma**
0,05 l napraforgóolaj**
7,00 g só**
0,13 kg KNORR Vagdalt alap - Sószegény**
0,70 l víz
0,01 kg petrezselyemzöld**
0,04 kg KNORR Zellerkrémleves hozzáadott só nélkül**
0,02 kg KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő**

 

Elkészítés

A felhevített olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a darált sertéshúst. A húst a hagymával együtt pirítjuk és ízesítjük sóval.
Kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk a húst.
A megmosott cikkekre vágott gombát is hozzáadjuk majd a megfőzött barnarizst hozzákeverjük a húshoz.
A rizses húshoz adjuk a kevés hideg vízzel elkevert sószegény KNORR Vagdaltalapot.
Az apró rózsákra szedett brokkolit leforrázzuk és a felét tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk.
Ráhalmozzuk a húsos masszát, majd befedjük a maradék brokkolival.
A rakott brokkoli tetejére öntjük a joghurtot és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Amíg az étel sül, elkészítjük a mártást.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Zellerkrémleves-alapot, a KNORR Kukoricakeményítőt és a megfelelő mennyíségű vizet elkeverjük és felforraljuk.
A mártáshoz a főzés legvégén hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet.
A rakott brokkolit a mártással együtt forrón tálaljuk.


TIPP:
Az rizses-húsos tölteléket ízesíthetjük akár sószegény KNORR Füstölthús alapízzel is.

Forrás: UnileveFoodsolutions

 

Szólj hozzá

receptek joghurt sertés rakott főétel brokkoli darált hús egészséges étel zellerkrémleves barna rizs rakott brokkoli sócsökkentés