2017. jún 23.

Zöldborsó leves

írta: KonyhásNéni
Zöldborsó leves

zoldborsoleves_800x600.jpg

Most a legjobb elkészíteni ezt a levest, hiszen a zöldborsónak ilyenkor van szezonja. Bár mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje, bemutatjuk hogyan készíti a Konyhás néni a zöldborsó levest. 

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,17 kg zeller, gumó**
0,17 kg zöldborsó**
0,17 kg sárgarépa**
0,17 kg petrezselyemgyökér**
3,00 g só**
2,50 l víz**
40,00 ml RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 
13,00 g KNORR Csontleves alap - Sószegény** 
6,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** 

 

Elkészítés

A zöldségeket megtisztitjuk, megmossuk, daraboljuk majd forró RAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
Felengedjük vízzel, ízesítjük sószegény KNORR Csontleves alappal és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
Hozzáadjuk a zöldborsót, megsózzuk és gyakori kevergetés mellett a levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!


TIPP:
A leves alkészítéséhez használhatunk másfajta zöldségeket is. A levest tálaláskor szórjuk meg frissen vágott zöldfűszerekkel!

Forrás: UnileverFoodsolutions

Szólj hozzá

leves répa zöldség zeller borsó zöldborsó leves receptek