2017. júl 21.

Cukkinis vagdalt zöldségekkel és burgonyapürével

írta: KonyhásNéni
Cukkinis vagdalt zöldségekkel és burgonyapürével

cukkinis_vagdalt_800x600.jpg

Elkezdődött a cukkini szezon, próbáljátok ki ti is a cukkinis vagdalt receptjét!

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,63 kg pulykacomb, darált**
0,30 kg cukkini**
0,22 l víz**
4,00 g só**
0,11 kg KNORR Vagdalt alap - Sószegény** 
0,04 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 
0,60 kg wok mix zöldségkeverék (brokkoli, sárga sárgarépa, sárgarépa, zöldbab, pritamin paprika, vöröshagyma (Bio))
9,00 g KNORR Aroma Mix Vajas - finom fűszeres fűszerkeverék zsiradékkal** 
1,20 l víz**
0,53 l tej 1,5 %**
3,00 g só**
0,27 kg KNORR Burgonyapehely 2KG** 

 

Elkészítés

A daráltpulykahúst összegyúrjuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, a vízzel, a sóval és a nagylyukú reszelőn lereszelt cukkinivel.
A masszából pogácsákatformázunk, amiket az előzőleg RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezünk.
A húspogácsák tetejét is lefújjuk majd légkeveréses vagy hagyományos sütőben kb. 180°Cfokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Legvégül alaposan elkeverjük a pürét.
A leforrázott zöldségkeveréket összeforgatjuk KNORR vajas-finomfűszeres Aroma Mix-el.
Tálaláskor a megsült húspogácsákata burgonyapürével és a zöldségekkel tálaljuk.


TIPP:
A húspogácsa készítésénél használhatunk különböző lereszelt vagy daraboltzöldségeket (sárgarépa, zeller, stb) a változatossá tételhez.
A vagdalt sütési ideje a sütőnk teljesítményének függvényében változhat.

Szólj hozzá