Cukkinis vagdalt zöldségekkel és burgonyapürével
Elkezdődött a cukkini szezon, próbáljátok ki ti is a cukkinis vagdalt receptjét!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,63 | kg | pulykacomb, darált** |
0,30 | kg | cukkini** |
0,22 | l | víz** |
4,00 | g | só** |
0,11 | kg | KNORR Vagdalt alap - Sószegény** |
0,04 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
0,60 | kg | wok mix zöldségkeverék (brokkoli, sárga sárgarépa, sárgarépa, zöldbab, pritamin paprika, vöröshagyma (Bio)) |
9,00 | g | KNORR Aroma Mix Vajas - finom fűszeres fűszerkeverék zsiradékkal** |
1,20 | l | víz** |
0,53 | l | tej 1,5 %** |
3,00 | g | só** |
0,27 | kg | KNORR Burgonyapehely 2KG** |
Elkészítés
A daráltpulykahúst összegyúrjuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, a vízzel, a sóval és a nagylyukú reszelőn lereszelt cukkinivel.
A masszából pogácsákatformázunk, amiket az előzőleg RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezünk.
A húspogácsák tetejét is lefújjuk majd légkeveréses vagy hagyományos sütőben kb. 180°Cfokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Legvégül alaposan elkeverjük a pürét.
A leforrázott zöldségkeveréket összeforgatjuk KNORR vajas-finomfűszeres Aroma Mix-el.
Tálaláskor a megsült húspogácsákata burgonyapürével és a zöldségekkel tálaljuk.
TIPP:
A húspogácsa készítésénél használhatunk különböző lereszelt vagy daraboltzöldségeket (sárgarépa, zeller, stb) a változatossá tételhez.
A vagdalt sütési ideje a sütőnk teljesítményének függvényében változhat.