2016. sze 23.

Csicseriborsó krémleves sonkával

írta: KonyhásNéni
Csicseriborsó krémleves sonkával

csicseribors_krmleves_sonkval_0000x0000_0_1.jpg

 Ma egy különleges krémlevessel jelentkezünk!

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,50 kg csicseriborsó**
0,10 kg gépsonka**
0,10 kg póréhagyma**
0,01 kg fokhagyma, hámozott**
5,00 g szerecsendió, őrölt**
2,00 g só**
2,50 l víz**
0,2 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** 
0,08 kg KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő**
0,05 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 
13,00 g KNORR Csontleves alap - Sószegény**

 

Elkészítés

A csicseriborsót előző nap áztassuk be majd annyi vízben ami ellepi főzzük puhára.
A főzővizet ízesítjük sószegény KNORR Csontleves alappal, zúzott fokhagymával,őrölt szerecsendióval és sóval.
Puhulásig főzzük majd botmixerrel leturmixoljuk a csicseriborsót és felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel.
A KNORR MAIZENA Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest. Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
A sonkát és a póréhagymát metéltre vágjuk majd RAMA Culinesse profin lepirítjuk.
A levest forrón tálaljuk a pirított hagymás sonkával.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A leves ízesítésére használhatunk más sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha) is.
A levesbe főzhetünk másféle zöldségeket is.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá