Csicseriborsó krémleves sonkával
Ma egy különleges krémlevessel jelentkezünk!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
0,50 | kg | csicseriborsó** |
0,10 | kg | gépsonka** |
0,10 | kg | póréhagyma** |
0,01 | kg | fokhagyma, hámozott** |
5,00 | g | szerecsendió, őrölt** |
2,00 | g | só** |
2,50 | l | víz** |
0,2 | l | RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** |
0,08 | kg | KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő** |
0,05 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
13,00 | g | KNORR Csontleves alap - Sószegény** |
Elkészítés
A csicseriborsót előző nap áztassuk be majd annyi vízben ami ellepi főzzük puhára.
A főzővizet ízesítjük sószegény KNORR Csontleves alappal, zúzott fokhagymával,őrölt szerecsendióval és sóval.
Puhulásig főzzük majd botmixerrel leturmixoljuk a csicseriborsót és felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel.
A KNORR MAIZENA Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest. Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
A sonkát és a póréhagymát metéltre vágjuk majd RAMA Culinesse profin lepirítjuk.
A levest forrón tálaljuk a pirított hagymás sonkával.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A leves ízesítésére használhatunk más sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha) is.
A levesbe főzhetünk másféle zöldségeket is.
Forrás: Unilever Food Solutions