2017. máj 15.

Cukkinis-padlizsános kelkáposztaleves

írta: KonyhásNéni
Cukkinis-padlizsános kelkáposztaleves

cukkinisleves_800x600.jpg

Ebben a levesben a sokféle zöldség ízletes egységgé áll össze.Próbáljátok ki ti is! 

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,18 kg padlizsán**
0,18 kg cukkini**
0,18 kg kelkáposzta**
0,15 kg kaliforniai paprika, szines**
0,10 kg vöröshagyma**
2,00 g só**
0,01 kg fokhagyma*
2,50 l víz**
19,00 g KNORR Csontleves alap - Sószegény** 
0,05 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 
15,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** 

 

Elkészítés

 

Felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a kockára vágott zöldségeket.
Felengedjük 2,5 liter vízzel majd ízesítjük a sószegény KNORR Csontleves alappal, a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval.
A levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
A főzésnel vegyük figyelembe a különböző zöldségek eltérő főzési idejét!
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!


TIPP:
A fűszerezéshez használhatunk KNORR Primerbákat (bazsalikomos vagy kerti fűszeres) is.
Ízlés szerint tehetünk bele reszelt sajtot, zsemlekockát.

 Forrás: UnileverFoodsolutions

Szólj hozzá

leves receptek színes recept hagyma paprika padlizsán cukkini leves receptek kelkáposzta sócsökkentés zöldség leves