Zöldfűszeres csirkecomb filé salátákkal
Rengeteg lehetőséget rejt alapanyagként a csirkecomb, ne elégedjünk meg a megszokott elkészítési módokkal, receptekkel! Érdemes kipróbálni a zöldfűszerekkel göngyölt csirkecomb receptünket, mert nem okoz majd csalódást.
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
1,30 | kg | csirkecomb** |
0,80 | kg | vegyes saláták** |
0,35 | kg | paradicsom** |
0,19 | kg | sárgarépa** |
0,03 | kg | petrezselyemzöld** |
1,0 | g | só** |
0,40 | kg | bab, száraz** |
0,06 | kg | lilahagyma** |
0,06 | kg | póréhagyma** |
30,00 | ml | ételecet 10% |
6,00 | g | DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** |
11,0 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** |
0,05 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
Elkészítés
A szárazbabot előző nap beáztatjuk majd vízben megfőzzük.
Leszűrjük, kihűtjük és összekeverjük az apróra vágott póréhagymával és lilahagymával.
A hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁT Ételízesítővel, sóval, ételecettel és vízzel salátalevet készítünk, amit ráöntünk a babra.
Annyi salátalevet csináljunk, hogy éppen ellepje a babot.
A csirkecombokat megmossuk majd kifilézzük, szükség esetén daraboljuk.
A combokat kiklopfoljuk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A petrezselymet finomra vágjuk és összekeverjük a sóval és pár csepp étolajjal.
Az így kapott "tölteléket" a combokra kenjük, amiket feltekerünk.
A csirkecombokat RAMA Combi Profival bepermetezzük és betekerjük alufóliába és tepsire tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a fóliábol kivett húsokat daraboljuk és salátaágyon tálaljuk.
TIPP:
A hús sütési ideje változhat azok nagyságától, és függ a sütő teljesítményétől is.
A salátához adhatunk HELLMANN'S Dresszingeket is.
A vágott petrezselymhez keverhetünk más zöldfűszereket, pirított magvakat is.
Forrás: UnileverFoodsolutions