2017. már 24.

Zöldfűszeres csirkecomb filé salátákkal

írta: KonyhásNéni
Zöldfűszeres csirkecomb filé salátákkal

Rengeteg  lehetőséget rejt alapanyagként a csirkecomb, ne elégedjünk meg a megszokott elkészítési módokkal, receptekkel! Érdemes kipróbálni a zöldfűszerekkel göngyölt csirkecomb receptünket, mert nem okoz majd csalódást. 

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
1,30 kg csirkecomb**
0,80 kg vegyes saláták**
0,35 kg paradicsom**
0,19 kg sárgarépa**
0,03 kg petrezselyemzöld**
1,0 g só**
0,40 kg bab, száraz**
0,06 kg lilahagyma**
0,06 kg póréhagyma**
30,00 ml ételecet 10%
6,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** 
11,0 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék**
0,05 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**

 

Elkészítés 

A szárazbabot előző nap beáztatjuk majd vízben megfőzzük.
Leszűrjük, kihűtjük és összekeverjük az apróra vágott póréhagymával és lilahagymával.
A hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁT Ételízesítővel, sóval, ételecettel és vízzel salátalevet készítünk, amit ráöntünk a babra.
Annyi salátalevet csináljunk, hogy éppen ellepje a babot.
A csirkecombokat megmossuk majd kifilézzük, szükség esetén daraboljuk.
A combokat kiklopfoljuk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A petrezselymet finomra vágjuk és összekeverjük a sóval és pár csepp étolajjal.
Az így kapott "tölteléket" a combokra kenjük, amiket feltekerünk.
A csirkecombokat RAMA Combi Profival bepermetezzük és betekerjük alufóliába és tepsire tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a fóliábol kivett húsokat daraboljuk és salátaágyon tálaljuk.
TIPP:
A hús sütési ideje változhat azok nagyságától, és függ a sütő teljesítményétől is.
A salátához adhatunk HELLMANN'S Dresszingeket is.
A vágott petrezselymhez keverhetünk más zöldfűszereket, pirított magvakat is.

 Forrás: UnileverFoodsolutions

Szólj hozzá

csirke saláta egészség receptek csirkecomb zöldfűszer petrezselyem egészséges étel sócsökkentés