Fűszeres zöldséges-babos-húsos ragu
Pikáns és fehérjében gazdag ragu receptet mutat be nektek a Konyhás néni!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,75 | kg | sertéshús, darált** |
0,50 | kg | bab, száraz** |
1,00 | l | víz** |
0,06 | l | napraforgóolaj** |
0,07 | kg | KNORR Chili con Carne alap** |
0,06 | kg | KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** |
Elkészítés
A babot előző nap beáztatjuk.
A darált húst lepirítjuk a forró napraforgó olajon, majd kevés vizet többször aláöntve addig pároljuk, amíg majdnem puha lesz.
Hozzáadjuk a babot és együtt főzzük.
A KNORR Chili Con Carne alapot és a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük vízzel és ráöntjük a húsos-babos ragura.
A bab megpuhulásáig főzzük a ragut, amit forrón tálalunk.
TIPP:
A raguba tehetünk kukoricát, borsót, répát, stb., is.
Az ételtelkészíthetjük csak a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal is, így nem lesz még enyhén csípős se.
Forrás: UnileverFoodsolutions