2016. jan 27.

Magyaros burgonyaleves tarhonyával

írta: KonyhásNéni
Magyaros burgonyaleves tarhonyával

magyaros_burgonyaleves.jpg

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,90 kg burgonya**
0,15 kg tarhonya**
0,07 kg vöröshagyma**
0,05 l napraforgóolaj**
9,00 g só**
3,00 l víz**
0,15 kg KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 
15,00 g KNORR Alapíz füstölt húsús ételekhez - Sószegény** 

 

Elkészítés

A tarhonyát az olaj felén majdnem aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Rövid együtt pirítás után felöntjük a vízzel elkevert, hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és felforraljuk.
Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és tovább főzzük.
Ízesítjük sóval, sószegéy KNORR Füstült alapízzel.
A levest felöntjük a megfelelő mennyíségűre és addig főzzük amig a burgonya megpuhul.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A teltebb íz eléréshez használjunk hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Delikátot. A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot mindenfajta magyaros jellegű étel elkészítéséhez használhatjuk.

forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

burgonya leves tarhonya magyaros