Magyaros burgonyaleves tarhonyával
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,90 | kg | burgonya** |
0,15 | kg | tarhonya** |
0,07 | kg | vöröshagyma** |
0,05 | l | napraforgóolaj** |
9,00 | g | só** |
3,00 | l | víz** |
0,15 | kg | KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** |
15,00 | g | KNORR Alapíz füstölt húsús ételekhez - Sószegény** |
Elkészítés
A tarhonyát az olaj felén majdnem aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Rövid együtt pirítás után felöntjük a vízzel elkevert, hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és felforraljuk.
Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és tovább főzzük.
Ízesítjük sóval, sószegéy KNORR Füstült alapízzel.
A levest felöntjük a megfelelő mennyíségűre és addig főzzük amig a burgonya megpuhul.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A teltebb íz eléréshez használjunk hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Delikátot. A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot mindenfajta magyaros jellegű étel elkészítéséhez használhatjuk.
forrás: Unilever Food Solutions