2017. már 30.

Parajos spárgakrémleves ropogós kukoricapehellyel

írta: KonyhásNéni
Parajos spárgakrémleves ropogós kukoricapehellyel

spargaleves_800x600.png

Most egy igazi vitamindús, tavaszi finomságot ajánl a Konyhás Néni, próbáljátok ki ti is!

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,60 kg paraj, fagyasztott**
0,01 kg fokhagyma, hámozott**
2,50 l víz**
0,05 kg kukoricapehely, classic**
3,00 g só**
0,16 kg KNORR Spárgakrémleves hozzáadott só nélkül**
0,20 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém**
0,04 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával**  

Elkészítés

A parajt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük, átvágjuk.
A hámozott fokhagymát apróra vágjuk.
A parajt és a fokhagymát RAMA Culinesse Profin megpirítjuk.
Felengedjük a megfelelő mennyiségű vizzel elkevert, hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Spárgakrémleves alappal.
Gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
Ízesítjük sóval, dúsítjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel és készre főzzük. 

A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
A kukoricapelyhet a forró levesre szórva tálaljuk.

TIPP:
Lehetőség szerint hozzáadott cukrot nem tartalmazó kukoricapelyhet használjunk.
A levesbe főzhetünk másfajta zöldségeket is, amelyekkel szinesebbé tehetjük.

 

Forrás: UnileverFoodsolutions

Szólj hozzá

spenót receptek spárga krémleves kukoricapehely paraj Unilever Food Solutions