2017. máj 23.

Csicseriborsó krémleves zsemlekockával

írta: KonyhásNéni
Csicseriborsó krémleves zsemlekockával

csicseriborso_800x600.jpgEgy ízletes krémleves receptjét mutatja be a Konyhás néni, kóstoljátok meg ti is! 

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,50 kg csicseriborsó**
0,01 kg zellerlevél**
5,00 g só**
3,00 g szerecsendió, őrölt**
2,5  l víz**
0,2 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém**
0,06 kg KNORR Pirított zsemlekocka natúr**
0,04 kg KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő**
10,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg**

 

Elkészítés

A csicseriborsót előző nap áztassuk be, majd annyi vízben ami ellepi főzzük puhára.
A főzővizet ízesítsük hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL, őrölt szerecsendióval és sóval.
Puhulásig főzzük majd, botmixerrel leturmixoljuk a csicseriborsót és felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
A KNORR MAIZENA Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
Dúsítjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel a levest és felforraljuk.
A levest forrón tálaljuk a KNORRR Natúr pirított zsemlekockákkal és megszórjuk vágott zellerzölddel.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!


TIPP:
A leves ízesítésére használhatunk sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha, tyúk) is.
A zsemlekocka mellet tehetünk a levesbe betétként kifőzött külnböző gabonákat is.

Forrás: UnileverFoodsolutions

 

Szólj hozzá

leves receptek csicseriborsó krémleves leves receptek zsemlekocka