Csicseriborsó krémleves zsemlekockával
Egy ízletes krémleves receptjét mutatja be a Konyhás néni, kóstoljátok meg ti is!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,50 | kg | csicseriborsó** |
0,01 | kg | zellerlevél** |
5,00 | g | só** |
3,00 | g | szerecsendió, őrölt** |
2,5 | l | víz** |
0,2 | l | RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** |
0,06 | kg | KNORR Pirított zsemlekocka natúr** |
0,04 | kg | KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő** |
10,00 | g | DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** |
Elkészítés
A csicseriborsót előző nap áztassuk be, majd annyi vízben ami ellepi főzzük puhára.
A főzővizet ízesítsük hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL, őrölt szerecsendióval és sóval.
Puhulásig főzzük majd, botmixerrel leturmixoljuk a csicseriborsót és felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
A KNORR MAIZENA Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
Dúsítjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel a levest és felforraljuk.
A levest forrón tálaljuk a KNORRR Natúr pirított zsemlekockákkal és megszórjuk vágott zellerzölddel.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A leves ízesítésére használhatunk sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha, tyúk) is.
A zsemlekocka mellet tehetünk a levesbe betétként kifőzött külnböző gabonákat is.
Forrás: UnileverFoodsolutions