Sült csirkecomb hagymaraguval és parajos burgonyapürével
Ön készítette már a hagyományostól eltérő módon a burgonyapürét? Mi most parajjal dobtuk fel, kiváló köret a csirkecomb mellé!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név | ||
1,00 | kg | csirkecomb** | ||
0,15 | kg | paraj, fagyasztott** | ||
1,20 |
l | víz** | ||
0,53 | l | tej 1,5 %** | ||
5,00 | g | só** | ||
0,27 | kg | KNORR Burgonyapüré pehely 25 kg** | ||
0,50 | kg |
|
||
0,10 | kg | újhagyma** | ||
0,02 | kg | kristálycukor** | ||
8,00 | g |
|
||
0,04 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** | ||
0,05 | l |
|
Elkészítés
A csirkecombokat ha kell megtisztítjuk,megmossuk, szükség esetén daraboljuk.
Fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A csirkecombokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk majd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a darabolt parajt, sózzuk és lefedve főzzük.
A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
Jól elkeverjük, így eközben a parajos elkeveredik a pürében majd 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A vöröshagymákat cikkekre, az újhagymát apró darabokra vágjuk.
Forró Rama Culinesse profiban cukorral karamellt készítünk, amibe átpirítjuk a hagymákat.
A csirkecombokat a parajos pürével és a hagymaraguval együtt forrón tálaljuk, .
TIPP:
A hús sütési ideje változhat a combok nagyságától és függ a sütő teljesítményétől is.
A csirkecombokat kifilézve is süthetjük.
A hagymaraguba tehetünk mézet is, de akkor ne használjunk cukrot a pirításhoz.