2016. okt 20.

Sült csirkecomb hagymaraguval és parajos burgonyapürével

írta: KonyhásNéni
Sült csirkecomb hagymaraguval és parajos burgonyapürével

suelt_csirkecomb_hagymaraguval_s_parajos_burgonyapuervel_0000x0000_0.jpg

Ön készítette már a hagyományostól eltérő módon a burgonyapürét? Mi most parajjal dobtuk fel, kiváló köret a csirkecomb mellé!

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
1,00 kg csirkecomb**
0,15 kg paraj, fagyasztott**

1,20

l víz**
0,53 l tej 1,5 %**
5,00 g só**
0,27 kg KNORR Burgonyapüré pehely 25 kg**
0,50 kg
vöröshagyma**
0,10 kg újhagyma**
0,02 kg kristálycukor**
8,00 g
KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék**
0,04 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 
0,05 l
RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**

 

Elkészítés

 

A csirkecombokat ha kell megtisztítjuk,megmossuk, szükség esetén daraboljuk.
Fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A csirkecombokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk majd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a darabolt parajt, sózzuk és lefedve főzzük.
A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
Jól elkeverjük, így eközben a parajos elkeveredik a pürében majd 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A vöröshagymákat cikkekre, az újhagymát apró darabokra vágjuk.
Forró Rama Culinesse profiban cukorral karamellt készítünk, amibe átpirítjuk a hagymákat.
A csirkecombokat a parajos pürével és a hagymaraguval együtt forrón tálaljuk, .
TIPP:
A hús sütési ideje változhat a combok nagyságától és függ a sütő teljesítményétől is.
A csirkecombokat kifilézve is süthetjük.
A hagymaraguba tehetünk mézet is, de akkor ne használjunk cukrot a pirításhoz.

Szólj hozzá