Rakott kelkáposzta brokkolimártással
Hagyományos ízek és alapanyagok, finom és egészséges végeredmény!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
2,20 | kg | kelkáposzta** |
0,60 | kg | pulykamell filé* |
0,20 | kg | rizs, barna** |
0,25 | kg | joghurt, natúr** |
0,07 | g | vöröshagyma** |
0,05 | l | napraforgóolaj** |
8,00 | g | só |
0,13 | kg | KNORR Vagdalt alap - Sószegény** |
0,80 | l | víz** |
0,05 | kg | KNORR Brokkolikrémleves hozzáadott só nélkül** |
0,02 | kg |
KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő**
|
Elkészítés
A felhevített olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a ledarált pulykamellet.
A húst a hagymával együtt pirítjuk és ízesítjük sóval.
Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk a húst.
A megfőzött barnarizst hozzákeverjük a húshoz.
A rizses húshoz adjuk a kevés hideg vízzel elkevert sószegény KNORR Vagdaltalapot.
A nagyobb kockákra vágott kelkáposztát leforrázzük és a felét tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk.
Ráhalmozzuk a húsos masszát, majd befedjük a maradék káposztával.
A rakott káposzta tetejére öntjük a joghurtot és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Amíg ételünk sül elkészítjük a mártást.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Brokkolikrémleves alapot, a KNORR Kukoricakeményítőt és a megfelelő mennyíségűvizet elkeverjük és felforraljuk.
TIPP:
Az rizses-hűsos tölteleéket ízesíthetjük sószegény KNORR Füstölthús alapízzel.
Forrás: UnileverFoodsolutions