2017. ápr 16.

Rakott kelkáposzta brokkolimártással

írta: KonyhásNéni
Rakott kelkáposzta brokkolimártással

rakottkaposzta_800x600.png

Hagyományos ízek és alapanyagok, finom és egészséges végeredmény! 

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
2,20 kg kelkáposzta**
0,60 kg pulykamell filé*
0,20 kg rizs, barna**
0,25 kg joghurt, natúr**
0,07 g vöröshagyma**
0,05 l napraforgóolaj**
8,00 g
0,13 kg KNORR Vagdalt alap - Sószegény**
0,80 l víz**
0,05 kg KNORR Brokkolikrémleves hozzáadott só nélkül**
0,02 kg

KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő**

 

 

Elkészítés

A felhevített olajon üvegesre pároljuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a ledarált pulykamellet.
A húst a hagymával együtt pirítjuk és ízesítjük sóval.
Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk a húst.
A megfőzött barnarizst hozzákeverjük a húshoz.
A rizses húshoz adjuk a kevés hideg vízzel elkevert sószegény KNORR Vagdaltalapot.
A nagyobb kockákra vágott kelkáposztát leforrázzük és a felét tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk.
Ráhalmozzuk a húsos masszát, majd befedjük a maradék káposztával.
A rakott káposzta tetejére öntjük a joghurtot és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Amíg ételünk sül elkészítjük a mártást.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Brokkolikrémleves alapot, a KNORR Kukoricakeményítőt és a megfelelő mennyíségűvizet elkeverjük és felforraljuk.


TIPP:
Az rizses-hűsos tölteleéket ízesíthetjük sószegény KNORR Füstölthús alapízzel.

Forrás: UnileverFoodsolutions

 

Szólj hozzá

egészség receptek pulyka rakott párolt káposzta brokkoli kelkáposzta rakott kelkáposzta