Almás piskóta vanília mártással
Összetevők (16 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
2,10 | l | tej 1,5 %** |
500,00 | ml | víz** |
500,00 | g | alma** |
160,00 | g | kristálycukor** |
800,00 | g | CARTE d'OR Piskóta alap* |
80,00 | g | Carte D'Or Vaníliaízű pudingpor - főzéssel** |
Elkészítés
A 0.5 liter vízzel alaposan (lehet habverő géppel is) elkevert Carte D'Or Piskóta alaphoz hozzáadjuk a tisztított kockázott almát.
Lazán összekeverjük és sütőpapírral bélelt 1/1-es GN edényben 165 °C fokon kb. 25-30 percig sütjük.
A vaníliamártáshoz a tej 3/4-ét felforraljuk.
A maradék tejben elkeverjük a Carte D'Or Vanília ízű pudingport.
A cukorral együtt hozzáadjuk a forralt tejhez és készre főzzük.
Tálaláskor a kockára vágott piskótát leöntjük a vaníliamártással.
TIPP: Finom desszerteket készíthetünk Carte D'Or Csokis piskóta alappal is. Öntetként használhatjuk a Carte D'Or önteteket is (kakaós és erdei gyümölcsös).
Forrás: Unilever Food Solutions.