2015. nov 12.

Almás piskóta vanília mártással

írta: KonyhásNéni
Almás piskóta vanília mártással

alms_piskta_vanlia_mrtssal_0000x0000_0.jpg

Összetevők (16 adag)

Mennyiség Mérték Név
2,10 l tej 1,5 %**
500,00 ml víz**
500,00 g alma**
160,00 g kristálycukor**
800,00 g CARTE d'OR Piskóta alap* 
80,00 g Carte D'Or Vaníliaízű pudingpor - főzéssel**

 

Elkészítés

A 0.5 liter vízzel alaposan (lehet habverő géppel is) elkevert Carte D'Or Piskóta alaphoz hozzáadjuk a tisztított kockázott almát.
Lazán összekeverjük és sütőpapírral bélelt 1/1-es GN edényben 165 °C fokon kb. 25-30 percig sütjük.
A vaníliamártáshoz a tej 3/4-ét felforraljuk.
A maradék tejben elkeverjük a Carte D'Or Vanília ízű pudingport.
A cukorral együtt hozzáadjuk a forralt tejhez és készre főzzük.
Tálaláskor a kockára vágott piskótát leöntjük a vaníliamártással.
TIPP: Finom desszerteket készíthetünk Carte D'Or Csokis piskóta alappal is. Öntetként használhatjuk a Carte D'Or önteteket is (kakaós és erdei gyümölcsös).

Forrás: Unilever Food Solutions.

Szólj hozzá

receptek desszert