2017. már 19.

Sült halfilé kuszkusszal és zöldségekkel

írta: KonyhásNéni
Sült halfilé kuszkusszal és zöldségekkel

halfile_800x600.jpg

 Egyszerűen elkészíthető, egészséges és finom - ezúttal egy csodás tengeri halfiléből készült receptet ajánlunk. 

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
1,50 kg Olasz zöldségkeverék (padlizsán, cukkini, burgonya, szines paprikák, vöröshagyma)**
1,20 kg tengeri halfilé**
0,60 kg kuszkusz**
0,04 l napraforgóolaj**
1,00 g só**
0,06 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 
15,00 g KNORR Aroma Mix Vajas - finom fűszeres fűszerkeverék zsiradékkal** 
9,00 g KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Halakhoz** 
19,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** 

Sült halfilé kuszkusszal és zöldségekkel 


A tengeri halszeleteket daraboljuk és fűszerezzük a KNORR Prémium Halfűszerrel.
A halszeleteket RAMA Combi Profival befújt sütőtepsire tesszük, majd a szeletek tetejét is befújva előmelegített sütőben kb. 180 °C fokon megsütjük.
A zöldségkeveréket forró olajon lepirítjuk, majd ízesítjük KNORR Vajas-finom fűszeres Aroma Mix-el.
A kuszkuszt hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval ízesített vízben megfőzzük.
Tálaláskor a halszeleteket a zöldséggel és a kuszkusszal együtt tálaljuk.
TIPP:
A halhoz kitűnő mártás készíthető a hozzáadott sót nem tartalmazóKNORR krémleves családból (Zeller, spárga vagy brokkoli).

Forrás: UnileverFoodsolutions

Szólj hozzá

receptek kuszkusz egészséges étel tengeri hal egészséges receptek halfilé Unilever Food Solutions