Sárgarépa torta

Hétvégén mindenképp próbáljátok ki a Konyhás néni különleges sárgarépa tortáját! A benne alkalmazott összetevők miatt gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Összetevők (15 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,50 | l | tej 1,5 %** |
0,30 | kg | tojás (60g/darab)** |
0,30 | kg | sárgarépa** |
0,20 | kg | porcukor* |
0,10 | kg | dió** |
12,00 | g | sütőpor** |
1,00 | db | citrom db* |
0,20 | kg | KNORR Burgonyapehely 2KG** |
5,00 | g | RAMA 75 % zsirtartalmú margarin** |
Nézzétek meg receptvideónkat is!
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját, a citrom lereszelt héját, a tejet, a darált diót, a reszelt sárgarépát, a maradék porcukrot és a
KNORR Burgonyapüré pehellyel elkevert sütőport óvatosan hozzákeverjük.
RAMA Margarinnal kikent tepsibe tesszük a sütemény masszáját és 170°C-on 50 percig sütjük.
TIPP:
Kínáljunk hozzá vaníliasodót vagy Carte d'Or önteteket.
Forrás: UnileverFoodsolutions