2017. máj 19.

Sárgarépa torta

írta: KonyhásNéni
Sárgarépa torta

repatorta_800x600.jpg

Hétvégén mindenképp próbáljátok ki a Konyhás néni különleges sárgarépa tortáját! A benne alkalmazott összetevők miatt gluténérzékenyek is fogyaszthatják! 

Összetevők (15 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,50 l tej 1,5 %**
0,30 kg tojás (60g/darab)**
0,30 kg sárgarépa**
0,20 kg porcukor*
0,10 kg dió**
12,00 g sütőpor**
1,00 db citrom db*
0,20 kg KNORR Burgonyapehely 2KG**
5,00 g RAMA 75 % zsirtartalmú margarin**

 

Nézzétek meg receptvideónkat is!

 

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját, a citrom lereszelt héját, a tejet, a darált diót, a reszelt sárgarépát, a maradék porcukrot és a
KNORR Burgonyapüré pehellyel elkevert sütőport óvatosan hozzákeverjük.
RAMA Margarinnal kikent tepsibe tesszük a sütemény masszáját és 170°C-on 50 percig sütjük.

TIPP:
Kínáljunk hozzá vaníliasodót vagy Carte d'Or önteteket.

Forrás: UnileverFoodsolutions

Szólj hozzá

receptek dió torta desszert sárgarépa egészséges étel répatorta erdei gyümölcs gluténérzékenység