Árpagyöngyös töltött paprika burgonyával
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
2,00 | kg | burgonya** |
1,00 | kg | paprika** |
0,60 | kg | sertéshús, darált** |
0,28 | l | víz** |
0,20 | kg | árpagyöngy** |
0,09 | kg | kristálycukor** |
0,09 | kg | búzaliszt (főző, rétes)** |
0,05 | l | napraforgóolaj** |
40,00 | g | zeller, gumó** |
3,00 | g | só** |
1,00 | g | bors, őrölt** |
6,00 | g | KNORR Delikát Ételízesítő 20 kg* |
0,30 | kg | KNORR Collezione Italiana Sűrített paradicsom** |
0,16 | kg | KNORR Vagdaltalap* |
Elkészítés
A ledarált sertéshúst jól összedolgozzuk a kimért vízzel, a KNORR Vagdaltalappal és az árpagyönggyel.
A így előkészített tölteléket beletöltjük a kicsumázott paprikákba.
Annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük a paprikákat főni.
A főzővízbe beletesszük a zellert, őrölt borsot.
Ha a töltött paprikák megpuhultak, kiszedjük a vízből egy másik edénybe.
KNORR Sűrített paradicsomot belefőzzük a főzővízbe, majd az időközben elkészített világos rántással besűrítjük.
Ízesítjük cukorral, KNORR Delikát 8 ételízesítővel.
Ha szükséges beállítjuk a mártás sűrűségét KNORR Ételsűrítővel, majd kiforraljuk.
Nagyobb mennyiség készítésénél a mártást ajánlott külön melegen tartani és tálaláskor ráönteni a paprikákra.
A töltött paprikákat kockára vágott enyhén sós vízben kifőzött burgonyával tálaljuk, a paradicsommártással leöntve.
TIPP:
Készíthetjük szárnyashússal is. Elkészíthető ugyanebben az adagolásban sómentes KNORR Delikáttal is 4 g só hozzáadásával.
Forrás: Unilever Food Solutions.