2015. nov 12.

Árpagyöngyös töltött paprika burgonyával

írta: KonyhásNéni
Árpagyöngyös töltött paprika burgonyával

rpagyoengyoes_toeltoett_paprika_burgonyval_0000x0000_0.jpg

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
2,00 kg burgonya**
1,00 kg paprika**
0,60 kg sertéshús, darált**
0,28 l víz**
0,20 kg árpagyöngy**
0,09 kg kristálycukor**
0,09 kg búzaliszt (főző, rétes)**
0,05 l napraforgóolaj**
40,00 g zeller, gumó**
3,00 g só**
1,00 g bors, őrölt**
6,00 g KNORR Delikát Ételízesítő 20 kg* 
0,30 kg KNORR Collezione Italiana Sűrített paradicsom** 
0,16 kg KNORR Vagdaltalap*

 

Elkészítés

A ledarált sertéshúst jól összedolgozzuk a kimért vízzel, a KNORR Vagdaltalappal és az árpagyönggyel.
A így előkészített tölteléket beletöltjük a kicsumázott paprikákba.
Annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük a paprikákat főni.
A főzővízbe beletesszük a zellert, őrölt borsot.
Ha a töltött paprikák megpuhultak, kiszedjük a vízből egy másik edénybe.
KNORR Sűrített paradicsomot belefőzzük a főzővízbe, majd az időközben elkészített világos rántással besűrítjük.
Ízesítjük cukorral, KNORR Delikát 8 ételízesítővel.
Ha szükséges beállítjuk a mártás sűrűségét KNORR Ételsűrítővel, majd kiforraljuk.
Nagyobb mennyiség készítésénél a mártást ajánlott külön melegen tartani és tálaláskor ráönteni a paprikákra.
A töltött paprikákat kockára vágott enyhén sós vízben kifőzött burgonyával tálaljuk, a paradicsommártással leöntve.
TIPP:
Készíthetjük szárnyashússal is. Elkészíthető ugyanebben az adagolásban sómentes KNORR Delikáttal is 4 g só hozzáadásával.

Forrás: Unilever Food Solutions.

Szólj hozzá

receptek