Zöldborsó leves
Most a legjobb elkészíteni ezt a levest, hiszen a zöldborsónak ilyenkor van szezonja. Bár mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje, bemutatjuk hogyan készíti a Konyhás néni a zöldborsó levest.
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,17 | kg | zeller, gumó** |
0,17 | kg | zöldborsó** |
0,17 | kg | sárgarépa** |
0,17 | kg | petrezselyemgyökér** |
3,00 | g | só** |
2,50 | l | víz** |
40,00 | ml | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
13,00 | g | KNORR Csontleves alap - Sószegény** |
6,00 | g | DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** |
Elkészítés
A zöldségeket megtisztitjuk, megmossuk, daraboljuk majd forró RAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
Felengedjük vízzel, ízesítjük sószegény KNORR Csontleves alappal és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
Hozzáadjuk a zöldborsót, megsózzuk és gyakori kevergetés mellett a levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A leves alkészítéséhez használhatunk másfajta zöldségeket is. A levest tálaláskor szórjuk meg frissen vágott zöldfűszerekkel!
Forrás: UnileverFoodsolutions