Gabonás tarhonyás hús
Próbálja ki ezt a tartalmas és laktató ételt, nem fogja megbánni!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
0,70 | kg | sertés lapocka** |
0,30 | kg | paradicsom** |
0,20 | kg | tarhonya** |
0,15 | kg | árpagyöngy** |
0,15 | kg | köles** |
0,15 | kg | hajdina** |
0,15 | kg | bulgur (búzatöret)** |
0,10 | kg | vöröshagyma** |
0,01 | kg | snidling** |
8,00 | g | só** |
0,11 | kg | KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** |
0,05 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
Elkészítés
RAMA Culinesse profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
A megmosott, kockára vágott húst hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
Felöntjük a húst vízzel, ízesítjük hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és sóval.
Az elpárolgó vizet pótolva, néhányszor vízzel felengedve főzzük a húst amíg megpuhul.
A gabonákat és a tarhonyát külön vízben kifőzzük, majd összekeverjük a pörköltünkkel és a kockázott paradicsommal.
Tálaláskor a gabonás tarhonyás húst megszórjuk vágott snidlinggel.
TIPP:
Más zöldségeket is tehetünk az ételünkbe, hogy színesebbé tegyük.
Sertéshús helyett használhatunk szárnyashúst is.
Forrás: Unilever Food Solutions