2016. ápr 26.

Gabonás tarhonyás hús

írta: KonyhásNéni
Gabonás tarhonyás hús

gabons_tarhonys_hs_0000x0000_0.jpg

Próbálja ki ezt a tartalmas és laktató ételt, nem fogja megbánni!

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,70 kg sertés lapocka**
0,30 kg paradicsom**
0,20 kg tarhonya**
0,15 kg árpagyöngy**
0,15 kg köles**
0,15 kg hajdina**
0,15 kg bulgur (búzatöret)**
0,10 kg vöröshagyma**
0,01 kg snidling**
8,00 g só**
0,11 kg KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
0,05 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával**

 

Elkészítés

RAMA Culinesse profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
A megmosott, kockára vágott húst hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
Felöntjük a húst vízzel, ízesítjük hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal és sóval.
Az elpárolgó vizet pótolva, néhányszor vízzel felengedve főzzük a húst amíg megpuhul.
A gabonákat és a tarhonyát külön vízben kifőzzük, majd összekeverjük a pörköltünkkel és a kockázott paradicsommal.
Tálaláskor a gabonás tarhonyás húst megszórjuk vágott snidlinggel.
TIPP:
Más zöldségeket is tehetünk az ételünkbe, hogy színesebbé tegyük.
Sertéshús helyett használhatunk szárnyashúst is.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

receptek