Rántott csirkemáj főtt gabonákkal és ezersziget öntettel
A hagyományos rántott csirkemáj mellé most izgalmas gabonákat ajánlunk, mint a bulgur, árpagyöngy és a tönkölybúza.
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
1,10 | kg | csirkemáj** |
0,25 | kg | zsemlemorzsa** |
0,11 | kg | tojás (60g/darab)** |
0,08 | kg | búzaliszt (főző, rétes)** |
0,40 | kg | bulgur (búzatöret)** |
0,35 | kg | tönkölybúza** |
0,35 | kg | árpagyöngy** |
0,01 | kg | petrezselyemzöld** |
1,00 | g | só** |
5,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** |
10,00 | g | DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** |
0,06 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
0,40 | l | HELLMANN'S Ezersziget öntet** |
Elkészítés
A csirkemájakat megmossuk, megtisztítjuk, fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel, és bepanírozzuk őket.
A bepanírozott csirkemájakat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A májak tetejét is befújjuk, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A gabonákat megfőzzük úgy, hogy megpuhuljanak.
A finomra vágott petrezselyem zöldet összekeverjük a leszűrt, forró gabonákkal, megsózzuk és ízesítjük hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
Az így kapott körettel és a HELLMANN's Ezersziget öntettel tálaljuk a rántott csirkemájat.
TIPP:
A gabonaköretbe keverhetünk zöldségeket, finomfűszereket.
Forrás: UnileverFoodSolutions