Sertésszelet párolt káposztával és hagymás sültburgonyával
Egy ízletes és kiadós étel receptjével készült a Konyhás néni, ha még nem volt ötletetek a hétvégére, próbáljátok ki!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
2,20 | kg | burgonya** |
0,40 | kg | vöröshagyma** |
0,15 | kg | paradicsom** |
3,00 | g | só** |
15,00 | g | DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** |
0,90 | kg | káposzta, fejes** |
0,02 | l | napraforgóolaj** |
0,01 | kg | kristálycukor** |
10,00 | ml | ételecet 10%** |
1,00 | g | só** |
1,00 | g | köménymag** |
0,80 | kg | sertéscomb, -karaj** |
15,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** |
0,08 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
Elkészítés
A burgonyákat alaposan megmossuk, megpucoljuk és cikkekre vágjuk.
A megtisztított hagymákból és a paradicsomokból szintén szeleteket vágunk.
A burgonyákat, hagymákat és paradicsomokat összekeverjük és megszórjuk hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval.
RAMA Combi profival lefújjuk, átkeverjük, mégegyszer lefújjuk és betesszük közepesen meleg sütőbe ahol készre sütjük.
A fejes káposztát vékony metéltre vágjuk.
Forró olajon cukrot karamellizálunk és rátesszük a vágott káposztát.
Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel majd megpirítjuk és kis lángon lefedve pároljuk.
Amikor majdnem kész hozzáadjuk az ecetet és alaposan átkeverve készre pároljuk.
A húsból szeleteket vágunk, amiket kiklopfolunk.
A KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel ízesített húsokat RAMA Combi profival befújt tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk és előmelegített sütőbe téve kb. 190 °C fokon megsütjük.
Tálaláskor a hagymás burgonya mellé tesszük a hússzeleteket és a párolt káposztát.
TIPP:
A RAMA Combi profival befújt köret és a húsok egyaránt elkészíthetőek hagyományos és légkeveréses sütőben is.
A párolt káposzta elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy a cukrot csak karamellizáljuk és ne égessük meg!
Forrás: UnileverFoodsolutions