Citromos kertileves
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,25 | kg | sárgarépa** |
0,25 | kg | petrezselyemgyökér** |
0,20 | kg | póréhagyma** |
0,03 | l | citromlé** |
7,00 | g | só** |
2,50 | l | víz** |
0,20 | l | RAMA Cremefine Profi növényi zsírtartalmú főzőkrém** |
0,17 | kg | KNORR Zellerkrémleves hozzáadott só nélkül** |
0,05 | kg | KNORR Német tájjelegű galuska - Spatzle** |
0,05 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
Elkészítés
A zöldségeket megtisztitjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
Forró RAMA Culinesse Profin megpirítjuk a zöldségeket.
Felengedjük a vizzel elkevert, hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Zellerkrémleves alappal.
Gyakori kevergetés mellett a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
Ízesítjük sóval, citromlével, majd dúsítjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel és készre forraljuk.
Legvégül adjuk a forrásban lévő leveshez, az előírás szerint külön kifőzött KNORRNémet tájjellegű galuskát - Spatzle-t.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A levest elkészíthetjük hagyományos KNORR Zellerkrémlevessel is, de akkor só hozzáadása nem szükséges.
A zöldségek pirításánál ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg.
Forrás: Unilever Food Solutions.