2015. nov 25.

Citromos kertileves

írta: KonyhásNéni
Citromos kertileves

citromos_kertileves_0000x0000_0.jpg

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,25 kg sárgarépa**
0,25 kg petrezselyemgyökér**
0,20 kg póréhagyma**
0,03 l citromlé**
7,00 g só**
2,50 l víz**
0,20 l RAMA Cremefine Profi növényi zsírtartalmú főzőkrém** 
0,17 kg KNORR Zellerkrémleves hozzáadott só nélkül** 
0,05 kg KNORR Német tájjelegű galuska - Spatzle** 
0,05 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 

 

Elkészítés

A zöldségeket megtisztitjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
Forró RAMA Culinesse Profin megpirítjuk a zöldségeket.
Felengedjük a vizzel elkevert, hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Zellerkrémleves alappal.
Gyakori kevergetés mellett a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
Ízesítjük sóval, citromlével, majd dúsítjuk RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel és készre forraljuk.
Legvégül adjuk a forrásban lévő leveshez, az előírás szerint külön kifőzött KNORRNémet tájjellegű galuskát - Spatzle-t.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A levest elkészíthetjük hagyományos KNORR Zellerkrémlevessel is, de akkor só hozzáadása nem szükséges.
A zöldségek pirításánál ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg.

Forrás: Unilever Food Solutions.

Szólj hozzá