2017. már 13.

Hajdinás vagdalt, sütőtökös burgonyapürével

írta: KonyhásNéni
Hajdinás vagdalt, sütőtökös burgonyapürével

hajdinas_vagdalt.jpg

A hagyományos fasírt sokak kedvence, néha viszont érdemes esetleg másféle módon elkészítve is kipróbálni. Mi most egy hajdinával dúsított vagdaltot szeretnénk ajánlani, sütőtökös burgonyapürével.

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,30 kg sütőtök**
1,56 l víz**
0,69 l tej 1,5 %**
4,00 g só**
0,35 kg KNORR Burgonyapehely 25 kg** 
0,55 kg sertéshús, darált**
0,22 kg hajdina**
0,27 l víz**
0,03 kg petrezselyemzöld**
5,00 g só**
15,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** 
0,13 kg KNORR Vagdalt alap - Sószegény**
0,06 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**

 

Elkészítés

 

A hajdinát hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben megfőzzük, a sertéshúst ledaráljuk.
A darálthúst összekeverjük a kifőtt hajdinával, vízzel, vágott petrezselyemzölddel,sóval és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
Rudakat formázunk és azokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A rudak tetejét is lefújjuk, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a lereszelt sütőtököt, sózzuk és lefedve főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
Jól elkeverjük, majd 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A vagdaltból szeleteket vágunk és a sütőtökös pürével együtt forrón tálaljuk, .
TIPP:
A vagdalt sütési ideje változhat attól, hogy milyen vastagra készítjük, és függ a sütő teljesítményétől is.
A vagdalt elkészítéséhez használhatunk másféle megfőzött gabonákat is.

Forrás: unileverfoodsolutions.hu

Szólj hozzá

receptek