Hajdinás vagdalt, sütőtökös burgonyapürével
A hagyományos fasírt sokak kedvence, néha viszont érdemes esetleg másféle módon elkészítve is kipróbálni. Mi most egy hajdinával dúsított vagdaltot szeretnénk ajánlani, sütőtökös burgonyapürével.
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
0,30 | kg | sütőtök** |
1,56 | l | víz** |
0,69 | l | tej 1,5 %** |
4,00 | g | só** |
0,35 | kg | KNORR Burgonyapehely 25 kg** |
0,55 | kg | sertéshús, darált** |
0,22 | kg | hajdina** |
0,27 | l | víz** |
0,03 | kg | petrezselyemzöld** |
5,00 | g | só** |
15,00 | g | DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** |
0,13 | kg | KNORR Vagdalt alap - Sószegény** |
0,06 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
Elkészítés
A hajdinát hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben megfőzzük, a sertéshúst ledaráljuk.
A darálthúst összekeverjük a kifőtt hajdinával, vízzel, vágott petrezselyemzölddel,sóval és a sószegény KNORR Vagdaltalappal.
Rudakat formázunk és azokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A rudak tetejét is lefújjuk, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt megsütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a lereszelt sütőtököt, sózzuk és lefedve főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
Jól elkeverjük, majd 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A vagdaltból szeleteket vágunk és a sütőtökös pürével együtt forrón tálaljuk, .
TIPP:
A vagdalt sütési ideje változhat attól, hogy milyen vastagra készítjük, és függ a sütő teljesítményétől is.
A vagdalt elkészítéséhez használhatunk másféle megfőzött gabonákat is.
Forrás: unileverfoodsolutions.hu