2016. jan 04.

Az egészség ízlés dolga?

írta: KonyhásNéni
Az egészség ízlés dolga?

konyhasneni_blog_poszt_1.jpg

A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelet 2015. szeptember 1-jétől alkalmazandó.

Ahogy a legtöbb kötelező előírást, a közétkeztetést megreformáló rendeletet pozitív és negatív visszhang egyaránt kíséri. Abban viszont talán mindenki egyetért, hogy a legtöbb gyermek mindennapi étkezését jelentő közétkeztetés reformja szükséges.

Ahhoz, hogy egészséges felnőtteké váljanak az óvodás és iskoláskorú gyerekeknek elsősorban megfelelő mennyiségű testmozgásra és jó minőségű ételekre van szükségük.
Éppen ezért született meg a nagy port kavart közétkeztetés rendelet, ami többek között a só, cukor és zsírbevitelt, valamint az ételek elkészítését szabályozza.

A szülők és tanárok jól tudják, nap mint nap tapasztalják azonban, hogy a gyerekek ízlését a lehető legnehezebb feladat befolyásolni. Hiába az észérv, pláne a rendelet, a gyerekek a megszokottat és a szerintük “finomat” fogják választani. Ha nem kapnak az ízlésüknek megfelelő ételt inkább egyáltalán nem esznek.

A probléma megoldása, de legalábbis enyhítése céljából létrejött kezdeményezéssel a KONYHÁS NÉNI kampány abban igyekszik a közétkeztetés szereplőinek segítséget nyújtani, hogy a menza ételek a reformnak megfelelők és a gyerekek szerint is finomak legyenek.

A paprikás krumpli, a rántott hús és a pörkölt is lehet egyszerre ízletes és reform módon elkészített, ehhez kínál hasznos tippeket és receptötleteket a januártól induló kampány blog és facebook oldala a háziasszonyok számára is.

Kövesse a Konyhás nénit, aki segít a gyerekek és a reform ízlést összeegyeztetni:
https://www.facebook.com/konyhasneni/

Szólj hozzá