Burgonyás csirkecsíkok paradicsommártással és kukoricás rizzsel
Készítse burgonyás bundában a csirkemellet, ízleni fog!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név | ||
0,80 | kg | csirkemell** | ||
0,16 | kg | búzaliszt (főző, rétes)** | ||
0,04 | l | napraforgóolaj** | ||
0,10 | kg | tojás (60g/darab)** | ||
0,50 | l | víz** | ||
0,03 | kg |
|
||
0,70 | kg | rizs** | ||
0,50 | kg | csemegekukorica, fagyasztott* | ||
0,05 | l | napraforgóolaj** | ||
0,01 | kg | petrezselyemzöld** | ||
9,00 | g | só** | ||
0,80 | l | víz** | ||
15,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** | ||
0,20 | kg | KNORR Bolognai mártás alap hozzáadott só nélkül** |
Elkészítés
A jól felvert egész tojásokhoz adjuk a lisztet, a KNORR Burgonyapüré-pelyhet és az olajat.
Kb. 0,5 liter vizet hozzáadva sűrű palacsintatésztát készítünk.
A csirkemelleket vastagabb csíkokra vágjuk, és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverékkel.
Lisztbe forgatjuk, belemártjuk a masszába és olajban kisütjük.
A rizst olajon átpirítjuk, majd a rizs mennyiségének megfelelő, kb kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval.
Fedő alatt kis lángon megpároljuk.
Amikor félig puha a rizs, hozzákeverjük a fagyasztott kukoricát.
Amikor elkészült fellazítjuk a rizst és hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Bolognai alapot elkeverjük vízzel és készre forraljuk.
TIPP:
A burgonyás bundát ízesíthetjük különböző fűszerezésű KNORR Primerbákkal.
Forrás: Unilever Food Solutions