Kentucky csirkemell joghurtos kukoricasalátával
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,90 | kg | csirkemell** |
0,15 | kg | kukoricapehely, classic** |
0,10 | kg | tojás (60g/darab)** |
0,07 | kg | búzaliszt (főző, rétes)** |
0,05 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
9,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék ** |
0,16 | kg | kukorica** |
0,20 | l | joghurt, natúr** |
0,01 | kg | petrezselyemzöld** |
0,35 | kg |
Elkészítés
A kukoricapelyhet nagyon apróra összetörjük (nyújtófával, darálóval, kutterrel, stb).
A szeletelt csirkemellfilét fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
Lisztbe, tojásba majda tört kukoricapehelybeforgatjuk.
Az ígybepanírozott hússzeleteket RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A szeletek tetejét is lefújjuk, majd 190°C-ra előmelegített légkeveréses vagy hagyományos sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
A kukoricát megfőzzük hozzáadot sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben.
A lehűtött kukoricát összekeverjük joghurttal, GLOBUS majonézzel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
A salátát lehűtjük, majd a kisült hússzeletekkel tálaljuk.
TIPP:
A bundázáshoz alacsony cukortartalmú kukoricapelyhet használjunk, mert a magas cukortartalmúak sütés közben hajlamosak megégni.
Forrás: UnileverFoodSolutions