Zöldbabos-burgonyás rakott sertésborda
Szereti a zöldbabot? Így elkészítve is próbálja ki, tartalmas és nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet!
Összetevők
Mennyiség | Mérték | Név | ||
1,10 | kg | burgonya** | ||
0,80 | kg | sertéscomb, -karaj** | ||
0,70 | kg | zöldbab** | ||
0,30 | kg | rizs, barna** | ||
0,12 | kg | tejföl 12%** | ||
0,01 | kg | fokhagyma, hámozott** | ||
0,80 | l | víz** | ||
7,00 | g | só** | ||
0,08 | l |
|
||
0,09 | kg | KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** | ||
0,06 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
Elkészítés
A felszeletelt, kivert sertéskarajt RAMA Culinesse Profin elősütjük.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük vízzel és felforraljuk.
Az így elkészített pörköltalapba beletesszük a zúzott fokhagymát, megsózzuk és félpuhára pároljuk benne a hússzeleteket a darabolt zöldbabbal együtt.
A héjában megfőzött, megtisztított burgonyát felkarikázva kiolajozott tepsibe tesszük.
Rárétegezzük a hússzeleteket.
A külön kifőzött barna rizzsel összekeverjük a pörköltalapos zöldbabot és ezt a húsra rétegezzük.
Legvégül a tejfölt elkeverjük a RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel és egyenletesen ráöntjük a rakott bordákra.
Közepesen előmelegített sütőben megsütjük.
TIPP:
Tehetünk a pörköltalapba friss zöldfűszereket is, szezonban pedig gazdagítsuk paradicsommal, paprikával.
Forrás: www.unileverfoodsolutions.hu