2016. okt 04.

Zöldbabos-burgonyás rakott sertésborda

írta: KonyhásNéni
Zöldbabos-burgonyás rakott sertésborda

serte_sborda.jpg

Szereti a zöldbabot? Így elkészítve is próbálja ki, tartalmas és nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet!

Összetevők

 

Mennyiség Mérték Név
1,10 kg burgonya**
0,80 kg sertéscomb, -karaj**
0,70 kg zöldbab**
0,30 kg rizs, barna**
0,12 kg tejföl 12%**
0,01 kg fokhagyma, hámozott**
0,80 l víz**
7,00 g só**
0,08 l
RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** 
0,09 kg KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 
0,06 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 

 

Elkészítés

 

A felszeletelt, kivert sertéskarajt RAMA Culinesse Profin elősütjük.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük vízzel és felforraljuk.
Az így elkészített pörköltalapba beletesszük a zúzott fokhagymát, megsózzuk és félpuhára pároljuk benne a hússzeleteket a darabolt zöldbabbal együtt.
A héjában megfőzött, megtisztított burgonyát felkarikázva kiolajozott tepsibe tesszük.
Rárétegezzük a hússzeleteket.
A külön kifőzött barna rizzsel összekeverjük a pörköltalapos zöldbabot és ezt a húsra rétegezzük.
Legvégül a tejfölt elkeverjük a RAMA Cremefine Profi főzőkrémmel és egyenletesen ráöntjük a rakott bordákra.
Közepesen előmelegített sütőben megsütjük.
TIPP:
Tehetünk a pörköltalapba friss zöldfűszereket is, szezonban pedig gazdagítsuk paradicsommal, paprikával.

 Forrás: www.unileverfoodsolutions.hu

Szólj hozzá