2016. nov 03.

Sütőtök krémleves pirított magokkal és zsemlekockával

írta: KonyhásNéni
Sütőtök krémleves pirított magokkal és zsemlekockával

 suettoekkrmleves_pirtott_magokkal_s_zsemlekockval_0000x0000_0.jpg

 A sütőtök szezon kellős közepén mi mást is kanalazgathatnák, mint egy finom sütőtök levest?

Összetevők

 

Mennyiség Mérték Név
0,90 kg sütőtök**
0,01 kg tökmag**
0,01 kg napraforgómag**
0,01 kg lenmag**
5,00 g szerecsendió, őrölt**
3,00 g só**
2,50 l víz**
0,20 l RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** 
0,08 kg KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő** 
0,05 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 
0,04 kg KNORR Pirított zsemlekocka natúr** 
15,00 g KNORR Tyúkhúsleves alap - Sószegény** 

 

Elkészítés

 

A sütőtökről eltávolítjuk a héját és kiszedjük a magokat, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
Az így előkészített sütőtököt a RAMA Culinesse profin lepirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel.
Puhulásig főzzük, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval és sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal.
Botmixerrel leturmixoljuk a sütőtököt és felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel.
A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest. Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
Tálaláskor tesszük a levesbe a szárazon megpirított magokat és a KNORR Natúr zsemlekockákat.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A leves ízesítésére használhatunk más sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha) is.
Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a sütőtökön kívül csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.

Forrás: unileverfoodsolutions.hu

 

Szólj hozzá