Sütőtök krémleves pirított magokkal és zsemlekockával
A sütőtök szezon kellős közepén mi mást is kanalazgathatnák, mint egy finom sütőtök levest?
Összetevők
Mennyiség | Mérték | Név |
0,90 | kg | sütőtök** |
0,01 | kg | tökmag** |
0,01 | kg | napraforgómag** |
0,01 | kg | lenmag** |
5,00 | g | szerecsendió, őrölt** |
3,00 | g | só** |
2,50 | l | víz** |
0,20 | l | RAMA Cremefine Profi 15% növényi zsírtartalmú Főzőkrém** |
0,08 | kg | KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő** |
0,05 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
0,04 | kg | KNORR Pirított zsemlekocka natúr** |
15,00 | g | KNORR Tyúkhúsleves alap - Sószegény** |
Elkészítés
A sütőtökről eltávolítjuk a héját és kiszedjük a magokat, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
Az így előkészített sütőtököt a RAMA Culinesse profin lepirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel.
Puhulásig főzzük, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval és sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal.
Botmixerrel leturmixoljuk a sütőtököt és felengedjük a szükséges mennyiségű vízzel.
A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest. Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
Tálaláskor tesszük a levesbe a szárazon megpirított magokat és a KNORR Natúr zsemlekockákat.
A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
TIPP:
A leves ízesítésére használhatunk más sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha) is.
Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a sütőtökön kívül csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.
Forrás: unileverfoodsolutions.hu