Mustáros sültcsirke zöldséges barna rizzsel
Nemcsak bundázva finom a csirkemell! Most egy mustáros sültet ajánlunk zöldségekkel megbolondított rizs körettel. Mi kipróbáltuk, nagyon finom!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
0,90 | kg | csirkemell** |
0,50 | kg | rizs, barna** |
0,20 | kg | kaliforniai paprika, színes** |
0,20 | kg | zöldborsó** |
0,20 | kg | póréhagyma** |
4,00 | g | só** |
0,05 | kg | GLOBUS Mustár** |
0,05 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
0,04 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
14,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** |
Elkészítés
A csirkemellfiléket vastagabb csíkformára vágjuk.
A GLOBUS Mustárt összekeverjük pici vízzel és KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A húst összeforgatjuk az így kapott fűszeres masszával.
A szeleteket RAMA Combi profival bepermetezett tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 5-7 perc alatt megsütjük.
A póréhagymát és a színes paprikákat apró darabokra vágjuk.
A vágott zöldségeket RAMA Culinesse profin lepirítjuk és hozzáadjuk a zöldborsót.
Kevés vizet ráöntve a borsó puhulásáig pároljuk.
Megsózzuk a zöldségeket és összeforgatjuk a külön kifőzött barna rizzsel.
Tálaláskor a hússzeleteket a zöldséges rizzsel együtt tesszük a tányérra.
TIPP:
A hús megsüthető RAMA Combi profi segítségével hagyományos és légkeveréses sütőben egyaránt.
A zöldséges rizs elkészítéséhez használhatunk különféle fagyasztott zöldségkeverékeket.
Forrás: unileverfoodsolitions.hu