2017. feb 21.

Brokkolis sertésszelet csőben sütve burgonyapürével

írta: KonyhásNéni
Brokkolis sertésszelet csőben sütve burgonyapürével

brokkolis_sertsszelet_csben_suetve_burgonyapuervel_0000x0000_0.jpeg

Az Ön gyermeke szereti a brokkolit? Ha nem, ebben a formában ő is szívesen eszi majd!

Összetevők (10 adag)

  

Mennyiség Mérték Név
0,80 kg sertéscomb, -karaj**
0,80 kg brokkoli**
0,40 kg tejföl 12%**
0,10 kg sajt, Trappista**
0,20 l víz**
0,53 l tej 1,5 %**
8,00 g só**
0,27 kg KNORR Burgonyapehely 2KG**
0,03 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 
0,02 kg KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő** 
0,01 kg KNORR Primerba Kerti fűszernövény** 
16,00 g KNORR Grill pác és fűszerkeverék* 

 

Elkészítés

 

A megmosott, szeletelt sertéskarajt kiverjük és fűszerezzük KNORR Delikát Grill pác és fűszerkeverékkel.
RAMA Combi Profival vékonyan befújt sütőtepsire tesszük és a húsok tetejét is bepermetezzük.
Sütőben elősütjük a hússzeleteket.
A sütőből kivéve a szeletekre megpárolt brokkoli rózsákat helyezünk.
A KNORR Kerti fűszernövényes Primerba-t összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal és a KNORR Kukoricakeményítővel.
Az így kapott masszát egyenletesen rákenjük a brokkolis hússzeletekre.
Előmelegített sütőben kb. 160°C-on addig sütjük amíg szépen megbarnul a rákent massza.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A hússzeleteket a burgonyapürével együtt tálaljuk.
TIPP:
A burgonyapürét ízesíthetjük a KNORR Aroma mix család fűszerkeverékeivel is.
Ügyeljünk arra, hogy a húsok teteje csak piruljon és ne égjen meg.

Forrás: unileverfoodsolutions.hu

 
Szólj hozzá