Brokkolis sertésszelet csőben sütve burgonyapürével
Az Ön gyermeke szereti a brokkolit? Ha nem, ebben a formában ő is szívesen eszi majd!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
0,80 | kg | sertéscomb, -karaj** |
0,80 | kg | brokkoli** |
0,40 | kg | tejföl 12%** |
0,10 | kg | sajt, Trappista** |
0,20 | l | víz** |
0,53 | l | tej 1,5 %** |
8,00 | g | só** |
0,27 | kg | KNORR Burgonyapehely 2KG** |
0,03 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
0,02 | kg | KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő** |
0,01 | kg | KNORR Primerba Kerti fűszernövény** |
16,00 | g | KNORR Grill pác és fűszerkeverék* |
Elkészítés
A megmosott, szeletelt sertéskarajt kiverjük és fűszerezzük KNORR Delikát Grill pác és fűszerkeverékkel.
RAMA Combi Profival vékonyan befújt sütőtepsire tesszük és a húsok tetejét is bepermetezzük.
Sütőben elősütjük a hússzeleteket.
A sütőből kivéve a szeletekre megpárolt brokkoli rózsákat helyezünk.
A KNORR Kerti fűszernövényes Primerba-t összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal és a KNORR Kukoricakeményítővel.
Az így kapott masszát egyenletesen rákenjük a brokkolis hússzeletekre.
Előmelegített sütőben kb. 160°C-on addig sütjük amíg szépen megbarnul a rákent massza.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A hússzeleteket a burgonyapürével együtt tálaljuk.
TIPP:
A burgonyapürét ízesíthetjük a KNORR Aroma mix család fűszerkeverékeivel is.
Ügyeljünk arra, hogy a húsok teteje csak piruljon és ne égjen meg.
Forrás: unileverfoodsolutions.hu