2016. jan 21.

Póréhagymás rántott csirkecomb salátával és joghurtos öntettel

írta: KonyhásNéni
Póréhagymás rántott csirkecomb salátával és joghurtos öntettel

porehagymas_rantott_csirkecomb_salataval_es_joghurtos_ontettel.jpg

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
1,20 kg csirkecomb**
0,24 kg zsemlemorzsa**
0,11 kg tojás (60g/darab)**
0,08 kg KNORR Póréhagymakrémleves** 
13,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** 
0,05 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 
0,70 kg vegyes saláták**
0,70 l joghurt, natúr**
0,15 kg retek, hónapos**
0,15 kg kaliforniai paprika, szines**
0,15 kg póréhagyma**
13,00 g KNORR Primerba vörös pesto szósz** 

 

Elkészítés

A csirkecombokat megmossuk, majd kifilézzük, daraboljuk.
A combokat enyhén kiklopfoljuk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
KNORR Póréhagymakrémleves alapba, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
A bepanírozott csirkecombokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk majd 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A salátákat és a zöldségeket megmossuk, daraboljuk és összeforgatjuk.
A joghurtot kikeverjük a KNORR Primerba vörös peszto szósszal.
Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk és leöntjük a joghurtos öntettel és a póréhagymás csirkecombot mellé helyezzük.
TIPP:
A panírt gazdagíthatjuk különféle magokkal (lenmag, tökmag, szezámmag, stb.) is. A hús sütési ideje változhat a szeletek nagyságától és függ a légkeveréses sütő teljesítményétől is. Más KNORR Krémleveseket is használhatunk a panírozáshoz attól függően, hogy milyen jellegű ételt készítünk.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

csirke saláta receptek joghurt rántott