2016. ápr 09.

Mozzarellás rakott zöldbab sajtmártással

írta: KonyhásNéni
Mozzarellás rakott zöldbab sajtmártással

mozzarells_rakott_zoeldbab_0000x0000_0.jpg

 Így elkészítve nemcsak különlegesebb, még finomabb a rakott zöldbab!

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
2,00 kg zöldbab**
0,60 kg pulykacomb, darált**
0,20 kg sajt, Mozarella*
0,20 kg rizs, barna**
0,08 l napraforgóolaj**
10,00 g só**
0,07 kg vöröshagyma**
1,00 l víz**
1,00 l víz**
0,07 kg
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
0,19 kg

KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül**

 

Elkészítés

A darabolt zöldbabot forró vízben előfőzzük. (A főzési idő függ attól, hogy friss vagy fagyasztott zöldbabot használunk.)
A barna rizst megfőzzük.
Felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk.
Rátesszük a darált húst és a hagymával együtt tovább pirítjuk.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük az adagolás szerint vízzel és ráöntjük a húsra.
Megsózzuk és addig főzzük a magyaros hús alapot amíg puha nem lesz.
Ezután összekeverjük a húst a kifőzött rizzsel.
Egy megfelelő méretű tepsibe rétegezzük a zöldbabot a rizses hússal.
A rakott zöldbab tetejére tesszük a mozzarellát (darálva vagy szeletelve) és közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a csomagoláson leírt úton elkészített sajtmártást adunk hozzá, amit hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapból készítünk.
TIPP:
A rakott zöldbab elkészíthető hagyományos KNORR Alapokkal is de akkor só hozzáadása nem szükséges.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

receptek egészséges receptek rakott zöldbaba recept KNORR