Mozzarellás rakott zöldbab sajtmártással
Így elkészítve nemcsak különlegesebb, még finomabb a rakott zöldbab!
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név | ||
2,00 | kg | zöldbab** | ||
0,60 | kg | pulykacomb, darált** | ||
0,20 | kg | sajt, Mozarella* | ||
0,20 | kg | rizs, barna** | ||
0,08 | l | napraforgóolaj** | ||
10,00 | g | só** | ||
0,07 | kg | vöröshagyma** | ||
1,00 | l | víz** | ||
1,00 | l | víz** | ||
0,07 | kg |
|
||
0,19 | kg |
Elkészítés
A darabolt zöldbabot forró vízben előfőzzük. (A főzési idő függ attól, hogy friss vagy fagyasztott zöldbabot használunk.)
A barna rizst megfőzzük.
Felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk.
Rátesszük a darált húst és a hagymával együtt tovább pirítjuk.
A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük az adagolás szerint vízzel és ráöntjük a húsra.
Megsózzuk és addig főzzük a magyaros hús alapot amíg puha nem lesz.
Ezután összekeverjük a húst a kifőzött rizzsel.
Egy megfelelő méretű tepsibe rétegezzük a zöldbabot a rizses hússal.
A rakott zöldbab tetejére tesszük a mozzarellát (darálva vagy szeletelve) és közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a csomagoláson leírt úton elkészített sajtmártást adunk hozzá, amit hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapból készítünk.
TIPP:
A rakott zöldbab elkészíthető hagyományos KNORR Alapokkal is de akkor só hozzáadása nem szükséges.
Forrás: Unilever Food Solutions