2016. ápr 15.

Csőben sült csirkemell burgonyapürével

írta: KonyhásNéni
Csőben sült csirkemell burgonyapürével

csben_suelt_csirkemell_burgonyapuervel_0000x0000_0.jpg

 Próbálja ki a csirkemellet finom zöldséges bundában!

Összetevők

 

Mennyiség Mérték Név
0,80 kg csirkemell**
0,44 l tej 1,5 %**
0,15 kg brokkoli**
0,10 kg lilahagyma**
0,10 kg cukkini**
0,10 kg vöröshagyma**
0,10 kg sárgarépa**
0,10 kg KNORR Felfújtalap** 
0,04 l napraforgóolaj**
1,30 l víz**
0,42 l tej 1,5 %**
4,00 g só**
0,31 kg KNORR Burgonyapehely 2KG**
0,40 l víz**
0,03 kg KNORR Sülthússzaft alap paszta*
8,00 g KNORR Grill pác és fűszerkeverék*

 

Elkészítés

A megmosott szeletelt csirkemellfiléket kiverjük és fűszerezzük KNORR Delikát Grill fűszerkeverékkel.
Olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük a hússzeleteket.
A konyhakész zöldségeket apróra daraboljuk, reszeljük, a hagymákat finomra vágjuk.
A tejet és a KNORR Felfújtalapot elkeverjük majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Az így kapott masszát egyenletesen ráhalmozzuk a csirkeszeletekre majd előmelegített sütőben kb. 160°C-on 20 percig sütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR 1-2-3 Burgonyapüré pelyhet.
Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A KNORR Sülthússzaft alap pasztát forrásban levő vízbe tesszük majd készre forraljuk.
A hússzeletek mellé öntjük a sülthússzaftot és a burgonyapürével együtt tálaljuk.
TIPP:
A burgonyapürébe keverjünk KNORR Szalonnás-hagymás Aroma mixet amivel még tartalmasabbá tehetjük! Ha több zöldséges masszát teszünk a húsokra akkor a sütési idő hosszabb lesz.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

receptek csirkemell recept