Csőben sült csirkemell burgonyapürével
Próbálja ki a csirkemellet finom zöldséges bundában!
Összetevők
Mennyiség | Mérték | Név |
0,80 | kg | csirkemell** |
0,44 | l | tej 1,5 %** |
0,15 | kg | brokkoli** |
0,10 | kg | lilahagyma** |
0,10 | kg | cukkini** |
0,10 | kg | vöröshagyma** |
0,10 | kg | sárgarépa** |
0,10 | kg | KNORR Felfújtalap** |
0,04 | l | napraforgóolaj** |
1,30 | l | víz** |
0,42 | l | tej 1,5 %** |
4,00 | g | só** |
0,31 | kg | KNORR Burgonyapehely 2KG** |
0,40 | l | víz** |
0,03 | kg | KNORR Sülthússzaft alap paszta* |
8,00 | g | KNORR Grill pác és fűszerkeverék* |
Elkészítés
A megmosott szeletelt csirkemellfiléket kiverjük és fűszerezzük KNORR Delikát Grill fűszerkeverékkel.
Olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük a hússzeleteket.
A konyhakész zöldségeket apróra daraboljuk, reszeljük, a hagymákat finomra vágjuk.
A tejet és a KNORR Felfújtalapot elkeverjük majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Az így kapott masszát egyenletesen ráhalmozzuk a csirkeszeletekre majd előmelegített sütőben kb. 160°C-on 20 percig sütjük.
A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR 1-2-3 Burgonyapüré pelyhet.
Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
A KNORR Sülthússzaft alap pasztát forrásban levő vízbe tesszük majd készre forraljuk.
A hússzeletek mellé öntjük a sülthússzaftot és a burgonyapürével együtt tálaljuk.
TIPP:
A burgonyapürébe keverjünk KNORR Szalonnás-hagymás Aroma mixet amivel még tartalmasabbá tehetjük! Ha több zöldséges masszát teszünk a húsokra akkor a sütési idő hosszabb lesz.
Forrás: Unilever Food Solutions