2016. ápr 22.

Csőben sült halfilé burgonyával és zöldségekkel

írta: KonyhásNéni
Csőben sült halfilé burgonyával és zöldségekkel

csben_suelt_halfil_burgonyval_s_zoeldsgekkel_0000x0000_0_1.jpg

Aki szereti a halat, így elkészítve egyenesen imádni fogja!

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
1,00 kg tengeri halfilé**
1,00 kg burgonya**
0,35 kg karfiol**
0,35 kg brokkoli**
0,35 kg sárgarépa**
0,03 l napraforgóolaj**
3,00 g só**
0,90 l víz**
10,00 g KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Halakhoz** 
36,00 g KNORR Aroma Mix Vajas - finom fűszeres fűszerkeverék zsiradékkal**
0,24 kg KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül**

 

Elkészítés

A tengeri halszeleteket daraboljuk és fűszerezzük a KNORR Prémium Halfűszerrel.
Olajjal kikent tepsibe rakjuk a halszeleteket egymás mellé.
A sómentes KNORR Sajtmártás alapot megfőzzük a vízzel és megsózzuk.
Amikor kész, ráöntjük a halszeletekre a sűrű mártást.
A halakat sütőben kb. 10 perc alatt 170 °C fokon megsütjük.
A megmosott zöldségeket és a burgonyát daraboljuk és kevés vízben megpároljuk.
A megpuhult, de még fogkemény zöldségeket serpenyőben átforgatjuk KNORR Vajas Finomfűszeres Aroma mix-el.
A zöldségeket a halszeletekkel együtt forrón tálaljuk.
TIPP:
"Csőben" süthetünk másféle húsokat is. Szezonjában használjunk a körethez újburgonyát.

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá

receptek