2016. dec 01.

Zöldfűszeres csirkecombfilé salátákkal

írta: KonyhásNéni
Zöldfűszeres csirkecombfilé salátákkal

 kaja.jpg

 Egy kis finomság a hétvégére!

 Összetevők

 

Mennyiség Mérték Név
1,10 kg csirkecomb**
0,70

kg

Vegyes saláták**
0,30 kg paradicsom**
0,15 kg sárgarépa**
0,02 kg petrezselyemzöld**
1,00 g só**
0,30 kg bab, száraz**
0,05 kg lilahagyma**
0,05 kg póréhagyma**
25,00 ml ételecet 10%**
1,00 g só**
5,00 g DELIKÁT Ételízesítő hozzáadott só nélkül 1kg** 
12,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** 
0,04 l
RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**

 

 Elkészítés

A szárazbabot előző nap beáztatjuk majd vízben megfőzzük.
Leszűrjük, kihűtjük és összekeverjük az apróra vágott póréhagymával és lilahagymával.
A hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁT Ételízesítővel, sóval, ételecettel és vízzel salátalevet készítünk, amit ráöntünk a babra.
Annyi salátalevet csináljunk, hogy éppen ellepje a babot.
A csirkecombokat megmossuk, majd kifilézzük, szükség esetén daraboljuk.
A combokat kiklopfoljuk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A petrezselymet finomra vágjuk és összekeverjük a sóval és pár csepp étolajjal.
Az így kapott "tölteléket" a combokra kenjük, amiket feltekerünk.
A csirkecombokat RAMA Combi Profival bepermetezzük és betekerjük alufóliába és tepsire tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a fóliábol kivett húsokat daraboljuk és salátaágyon tálaljuk.
TIPP:
A hús sütési ideje változhat, azok nagyságától és függ a sütő teljesítményétől is.
A salátához adhatunk HELLMANN'S Dresszingeket is.
A vágott petrezselyemhez keverhetünk más zöldfűszereket, pirított magokat is.

Forrás: unileverfoodsolutions.hu

 

Szólj hozzá