Zöldfűszeres csirkecombfilé salátákkal
Egy kis finomság a hétvégére!
Összetevők
Mennyiség | Mérték | Név | ||
1,10 | kg | csirkecomb** | ||
0,70 |
kg |
Vegyes saláták** | ||
0,30 | kg | paradicsom** | ||
0,15 | kg | sárgarépa** | ||
0,02 | kg | petrezselyemzöld** | ||
1,00 | g | só** | ||
0,30 | kg | bab, száraz** | ||
0,05 | kg | lilahagyma** | ||
0,05 | kg | póréhagyma** | ||
25,00 | ml | ételecet 10%** | ||
1,00 | g | só** | ||
5,00 | g | DELIKÁT Ételízesítő hozzáadott só nélkül 1kg** | ||
12,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** | ||
0,04 | l |
|
Elkészítés
A szárazbabot előző nap beáztatjuk majd vízben megfőzzük.
Leszűrjük, kihűtjük és összekeverjük az apróra vágott póréhagymával és lilahagymával.
A hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁT Ételízesítővel, sóval, ételecettel és vízzel salátalevet készítünk, amit ráöntünk a babra.
Annyi salátalevet csináljunk, hogy éppen ellepje a babot.
A csirkecombokat megmossuk, majd kifilézzük, szükség esetén daraboljuk.
A combokat kiklopfoljuk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A petrezselymet finomra vágjuk és összekeverjük a sóval és pár csepp étolajjal.
Az így kapott "tölteléket" a combokra kenjük, amiket feltekerünk.
A csirkecombokat RAMA Combi Profival bepermetezzük és betekerjük alufóliába és tepsire tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a fóliábol kivett húsokat daraboljuk és salátaágyon tálaljuk.
TIPP:
A hús sütési ideje változhat, azok nagyságától és függ a sütő teljesítményétől is.
A salátához adhatunk HELLMANN'S Dresszingeket is.
A vágott petrezselyemhez keverhetünk más zöldfűszereket, pirított magokat is.
Forrás: unileverfoodsolutions.hu