2015. nov 25.

"VITA" rizottó

írta: KonyhásNéni
"VITA" rizottó

vita_rizott_0000x0000_0.jpg

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
0,60 kg csirkemell**
0,40 kg rizs, barna**
0,20 kg zöldborsó**
0,15 kg hajdina**
0,15 kg tönkölybúza**
0,10 kg vöröshagyma**
0,10 kg spenót*
0,02 kg petrezselyemzöld**
11,00 g só**
0,50 l víz**
0,12 kg KNORR Bolognai mártás alap hozzáadott só nélkül** 
0,04 l RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** 
9,00 g KNORR Delikát Ételízesítő hozzáadott só nélkül 1kg** 
18,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** 

 

Elkészítés

A csirkemellet kockára vágjuk, a spenótot megmossuk, a barna rizst, a hajdinát és a tönkölybúzát megfőzzük.
Forró RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát majd a húskockákat.
A húst fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
Hozzáadjuk a zöldborsót, a vágott spenótot és a finomra vágott zöldpetrezselymet.
Kevés vizet aláöntve készre főzzük,úgy hogy maradjon valamennyi szaftja a ragunak.
Tálalás előtt a külön kifőzött barna rizzsel, a hajdinával és a tönkölybúzával összeforgatjuk a húsos ragut.
Sót nem tartalmazó KNORR Delikáttal és sóval ízesítjük.
A sót nem tartalmazó KNORR Bolognai alapot elkeverjük a megfelelő mennyíségű vízzel, felforraljuk és a rizottó mellé tálaljuk.
TIPP:
Használhatunk fagyasztott parajleveleket is. Szezonális zöldségeket belefőzve színesebbé, különlegesebbé varázsolhatjuk a ételünket. Más jellegű mártást készíthetünk sómentes KNORR Krémleves alapokból is a rizottóhoz.

Forrás: Unilever Food Solutions.

Szólj hozzá