"VITA" rizottó
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
0,60 | kg | csirkemell** |
0,40 | kg | rizs, barna** |
0,20 | kg | zöldborsó** |
0,15 | kg | hajdina** |
0,15 | kg | tönkölybúza** |
0,10 | kg | vöröshagyma** |
0,10 | kg | spenót* |
0,02 | kg | petrezselyemzöld** |
11,00 | g | só** |
0,50 | l | víz** |
0,12 | kg | KNORR Bolognai mártás alap hozzáadott só nélkül** |
0,04 | l | RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával** |
9,00 | g | KNORR Delikát Ételízesítő hozzáadott só nélkül 1kg** |
18,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** |
Elkészítés
A csirkemellet kockára vágjuk, a spenótot megmossuk, a barna rizst, a hajdinát és a tönkölybúzát megfőzzük.
Forró RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát majd a húskockákat.
A húst fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
Hozzáadjuk a zöldborsót, a vágott spenótot és a finomra vágott zöldpetrezselymet.
Kevés vizet aláöntve készre főzzük,úgy hogy maradjon valamennyi szaftja a ragunak.
Tálalás előtt a külön kifőzött barna rizzsel, a hajdinával és a tönkölybúzával összeforgatjuk a húsos ragut.
Sót nem tartalmazó KNORR Delikáttal és sóval ízesítjük.
A sót nem tartalmazó KNORR Bolognai alapot elkeverjük a megfelelő mennyíségű vízzel, felforraljuk és a rizottó mellé tálaljuk.
TIPP:
Használhatunk fagyasztott parajleveleket is. Szezonális zöldségeket belefőzve színesebbé, különlegesebbé varázsolhatjuk a ételünket. Más jellegű mártást készíthetünk sómentes KNORR Krémleves alapokból is a rizottóhoz.
Forrás: Unilever Food Solutions.