Hamburger köleses húspogácsával és sültburgonyával
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
1,00 | kg | burgonya** |
0,80 | kg | magos rozsos zsömle (80 g/ db)** |
0,30 | kg | paradicsom** |
0,15 | kg | jégsaláta** |
3,00 | g | só |
0,10 | kg | köles |
0,50 | kg | csirkemell |
0,25 | l | víz |
4,00 | g | só |
0,11 | kg | KNORR Vagdalt alap - Sószegény** |
0,08 | l |
Elkészítés
A darált csirkemellet összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, az előzőleg megfőzött kölessel, a vízzel és a sóval.
Lapos pogácsákat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
A húsok tetejét is lefújjuk majd légkeveréses sütőben kb. 180°Cfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A burgonyákat megmossuk és héjas cikkeket vágunk.
Megsózzuk és RAMA Combi profival szintén befújva megsütjük.
Tálalás előtt az előmelegített zsemléket félbevágjuk, beletesszük a jégsalátát, a paradicsomot és a húspogácsát.
A kész hamburgereket frisssen megsütött burgonyával tálaljuk.
TIPP:
A hamburger mellé kínálhatunk GLOBUS Mustárt, Ketchupot vagy Majonézt.
Forrás: Unilever Food Solutions