2016. már 19.

Kókuszos rántott csirkecsíkok narancsos salátával

írta: KonyhásNéni
Kókuszos rántott csirkecsíkok narancsos salátával

kkuszos_rntott_csirkecskok_narancsos_saltval_0000x0000_0.jpg

Összetevők (10 adag)

 

Mennyiség Mérték Név
0,90 kg csirkemell**
0,22 kg zsemlemorzsa**
0,10 kg tojás (60g/darab)**
0,07 kg búzaliszt (főző, rétes)**
0,02 kg kókuszreszelék**
0,40 kg narancs**
0,20 kg paradicsom**
0,20 kg paprika**
0,17 kg fejes saláta**
0,17 kg saláta, lolo**
0,17 kg jégsaláta**
0,50 l joghurt, natúr**
0,05 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**
6,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** 

 

Elkészítés

 

A csirkemelleket szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk.
A szeletekből vastagabb csíkokat vágunk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A húsokat bepanírozzuk úgy, hogy a zsemlemorzsába kókuszreszeléket keverünk.
Az így előkészített húsokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk, majd 190°C-ra előmelegített légkeveréses vagy hagyományos sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk.
A darabolt zöldségeket és a hámozott, cikkre vágott narancsot összeforgatjuk a vágott vagy tépett salátalevelekkel.
A salátát tányérra halmozzuk, leöntjük natúr joghurttal és a megsült kókuszos csirkével tálaljuk.
TIPP:
A saláta elkészítésekor használjunk lehetőség szerint idényzöldségeket is.
Ne féljünk egyéb más gyümölcsökkel különlegessé tenni a salátát!

Forrás: Unilever Food Solutions

Szólj hozzá