Kókuszos rántott csirkecsíkok narancsos salátával
Összetevők (10 adag)
Mennyiség | Mérték | Név |
0,90 | kg | csirkemell** |
0,22 | kg | zsemlemorzsa** |
0,10 | kg | tojás (60g/darab)** |
0,07 | kg | búzaliszt (főző, rétes)** |
0,02 | kg | kókuszreszelék** |
0,40 | kg | narancs** |
0,20 | kg | paradicsom** |
0,20 | kg | paprika** |
0,17 | kg | fejes saláta** |
0,17 | kg | saláta, lolo** |
0,17 | kg | jégsaláta** |
0,50 | l | joghurt, natúr** |
0,05 | l | RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** |
6,00 | g | KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** |
Elkészítés
A csirkemelleket szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk.
A szeletekből vastagabb csíkokat vágunk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
A húsokat bepanírozzuk úgy, hogy a zsemlemorzsába kókuszreszeléket keverünk.
Az így előkészített húsokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk, majd 190°C-ra előmelegített légkeveréses vagy hagyományos sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk.
A darabolt zöldségeket és a hámozott, cikkre vágott narancsot összeforgatjuk a vágott vagy tépett salátalevelekkel.
A salátát tányérra halmozzuk, leöntjük natúr joghurttal és a megsült kókuszos csirkével tálaljuk.
TIPP:
A saláta elkészítésekor használjunk lehetőség szerint idényzöldségeket is.
Ne féljünk egyéb más gyümölcsökkel különlegessé tenni a salátát!
Forrás: Unilever Food Solutions